Hunedoara: Asociaţia Creştină „Flacăra Speranţei”

Flacara Sperantei este o Asociatie Crestin Umanitara nonprofit. Orice ajutor material sau financiar pentru sprijinirea femeilor sau copiilor din orasul Hunedoara este bine venit si va multumim. Dorim ca viata comunitatii noastre sa fie schimbata in bine si dorim sa facem tot ce ne sta in puteri pentru asta. Copii orfani, copiii orfanilor, femei fara venit, cu multi copii, fara servici sau fara educatie asteapta ajutorul dumneavoastra pretios.

Asociaţia noastră este o asociaţie creştină, evanghelică în doctrină, carismatică în slujire şi liberă în închinare. Dorim să fim eficienţi şi slujirea noastră să aibă impact în generaţia noastră, să aducă schimbare, restaurare şi, cu voia Domnului, trezire în toate bisericile de tip tradiţional. Modelul nostru de acţiune şi slujire este biserica Antiohia.

_______________________________________________________

OARE DE CE?

„Oare de ce nu putem trăi frumos? Oare de ce viaţa ni se pare un şir de probleme de nerezolvat ? Oare de ce feţele ne sunt lungi şi oglindesc o adâncă apăsare lăuntrică ? Pentru că nu privim la Dumnezeu ! Pentru că nu avem perspectiva Lui.
Nimeni nu spune că viaţa e uşoară, însă dacă am sta să ne gândim că viaţa este un dar pentru noi, că acest dar vine de la Dumnezeu pentru un timp limitat, am învăţa să ne bucurăm de fiecare clipă, care este unică şi cu care nu ne mai întâlnim.
Diavolul este acela care ne fură bucuria. El ne face să ne plângem de milă, în loc să privim spre cer, de unde Dumnezeu domneşte şi are totul în control…” continuarea AICI

Blogul Asociaţiei îl găseşti AICI

 1. #1 by andrici claudia on iulie 10, 2008 - 15:13

  Buna ma numesc Andrici Claudia,sunt din Hateg,str tineretului,nr 10,jud
  Hunedoara si sunt mamica unui baietel de un an si 4 luni care este
  bolnav de la nastere ,a fost diagnosticat in Tg Mures cu urmatoarele
  diagnostice :
  1 retard usor in dezvoltare psihica
  2 retard moderat neuromotor
  3 tetrapareza flasca si sindrom cerebelos
  4 epilepsie crize focale motori drepte
  5 craniostenoza ( brahicefalie)
  suntem in evidenta la un doctor neurolog in TG Mures unde mergem regulat
  la controale pe langa asta mai mergem si la o clinica de recuperare in
  Sibiu .
  Copilasul meu se numeste Andrici Raul la varsta de
  1.4 luni sta in fundulet ( avand o cifoza la coloana din cauza
  musculaturi hipotone ).
  V-am scris aceste randuri in speranta ca, ne puteti ajuta sa pot face
  ceva mai mult pt acest copil mergand in Ucraina la o clinica de
  recuperare unde copilul meu are mari sanse sa recupereze dar din cauza
  venitului ff mic nu imi pot permite aceste deplasari ,costul unei
  deplasari este de 3 mii de euro o sedinta de 12 ziile din pacate nu am
  acesti bani .
  Am facut tot posibilu si il fac in continuare sa pot sa continui
  internarile in TG Mures si Sibiu ,intrun an si 4 luni aven 13 internari
  in aceste 2 clinici sper sa ma puteti ajuta .
  In speranta ca imi veti da un raspuns va las o adresa de mail :
  claudialore81@yahoo.com

  tel :0766290462
  Va multumesc pt intelegere cu speranta ca o sa imi raspundeti la acest mail

  • #2 by antonela on iunie 25, 2010 - 11:47

   am o fica de 10ani sunt din medias,si are si ea tetrapareza flasca ,am fost ce ea la sb si tg-mures ,acum este mai bine ,daca vrei sa vorbim mai multe ,scriemi pe adresa mea de mess anto_antonela36 sper sa nu te superi

 2. #3 by boghiu gheorghe on septembrie 12, 2008 - 19:11

  ma numesc boghiu gheorghe am lucrat doi ani la firma italiana unde ma distrus de stres am ajun in socola in coma de multe ori am handicap de gradul 2 o pensie de 200 ron cu ce sa ma descurc numi8 ajung banii de pastile mancare cu ce sami mai cupar casa nu am parintii nu vrea sa mai tina am vrut sa ma sinucid fac apel cine ma poate ajuta si pe mine adresa sat maxut com deleni jud iasi tel 0749788071

 3. #4 by catalin on decembrie 10, 2008 - 21:01

  Pace sfanta.Am citit introducerea dvs. si am vazut ca Duhul Sfant este si ramane puterea vizibila printre credinciosi.Suntem un grup de tineri care avem exact acelasi scop:crearea unui cadru simplu si atractiv prin care oamenii sa vina la mantuire doar prin credinta in jertfa Domnului Isus Cristos fara altfel de regului si legi impuse de bisercile traditionale si legaliste aici fac referire chiar la cele evanghlice in care nu putem aduce oameni in biserica deoarece nu „corespund”standardelor vestimentare,etc.Daca veti citi acest anunt va rugam sa ne contactati in vederea unui viitor parteneriat in lucrarea de evanghelizare a tinerilor din zona nordica a Romaniei.

  Cu stima sfanta Catalin

 4. #5 by rudolf leonard on august 24, 2009 - 07:37

  me: rudolf leonard
  E-mail: rudolfleonard@yahoo.com
  Telefon: 0757205495
  ________________________________________

  olnav la 24 de ani Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot muncii pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament. Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR RO36RNCB0231088855520001 (lei).
  va rog ajutatima daca nu pot sa mor va inplor din inma ajutatima sa continui tratamentul va inplor va multumhesc anticipat

  _______________

 5. #6 by chiribes on septembrie 11, 2009 - 13:43

  prin valea plangeri de pe acest pamant stim ca dumnezeu este cu noi,chiar daca cel rau sta si vrea sa ne doboare ,copii lui dumnezeu ies biruitori.Si eu trec acum printr-0 periopada dificila,din cauza neascultarii copiilor dar sper ca bunul dumnezeu sa-mi trimita banii de care am nevoie ptr.a iesi din cuptorul ce a ingaduit .noi nu stim prin cine sau prin ce dar stiu ca voi primi sprijinul promis de domnul.fie ca domnul sa faca lucrari minunate pe acest pamant care este atata chin.el ne-a promis ca nu ne va lasa cu nici un chip.AMIN. doresc la toti crestinii de pretutindeni multa dragoste in domnul.

  • #7 by rudolf leonard on aprilie 23, 2010 - 16:33

   Bolnav de cancer la 24 de ani

   Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot munci pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament. Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR :

   RO36RNCB0231088855520001 (lei). Vă rog ajutaţi-mă! dacă nu, pot să mor!

   E-mail: rudolfleonard13@yahoo.com Telefon: 0757205495 Vă mulţu mesc anticipat. Boală, disperare, durere, neajutorare şi câte sinonime ar putea descrie situaţia acestui om. În jurul nostru în fiecare zi mor oameni. Mor sau trăiesc cu o frică teribilă de moarte din cauza indiferenţei noastre. În fiecare zi semenii noştri duc poveri grele în sufletele lor. Cine dintre noi este gata să întindă o mână de ajutor? Nu pot să ajut acest om financiar, dar vreau prin acest anunţ să sesizez pe cei care nu stau cu mâna întinsă şi pot să pună ceva deoparte ca să contribuie la această nevoie. Dumnezeu spune că: religiunea curată şi neîntinată înaintea Lui constă în cercetarea văduvelor şi orfanilor în necazurile lor. (Iacov 1). Tu ce faci în acest sens. Contribuie şi tu la salvarea lui Rudolf. Am aflat despre situaţia lui de la el, când a lăsat mesajul de mai sus într-un comentariu pe acest blog.

 6. #8 by onofrei ada on octombrie 7, 2010 - 11:59

  sunt o femeie bolnava am 3 copii la scoala venitu meu este de 230lei pensie de handicap stam intro camera fara gup sanitar nu ne ajung bani de alimente,medicamente de inbracaminte si de datori.sotul nu este crestin nu aduce nici un venit este alcolic .daca aveti bunavointa si indemn de la bunul dumnezeu sa ma ajutaticu strictul necesar.domnul sa va binecuvanteze.adaonofrei@yahoo.ro.vam lasat o adiresa de email in caz ca doriti sami trimeteti un raspuns si un nr de tel 0756482901

 7. #9 by marinel on octombrie 20, 2010 - 08:20

  pace Mă numesc Piţigoi Mircea locuiesc în Câmpulung Muscel, str. Mareşal Ion Antonescu nr. 193 jud Argeş. Am o fetiţă de 1 an şi 3 luni Simona-Ioana, care este diagnosticată cu talasemie. Calvarul nostru a început de fapt acum 1 an cu 17 zile înainte de a se naşte fetiţa, mai exact pe 1 februarie 2009 la ora 4 dimineaţa am fost internat de urgenţă cu salvarea la spitalul din Cîmpulung Muşcel, aici m-au ţinut o săptămână fără să îmi găsească diagnosticul, nu mâncam, urinam cheaguri de sânge, ajunsesem o legumă, după o săptămână am fost transferat la spitalul Panduri din Bucureşti, după încă o săptămâna aici unde doctorii n-au putut face nimic m-au transferat la Matei Bals deoarece făcusem septicemie. Doctorii de aici, cu ajutorul Domnului au reuşit să mă salveze, dar starea mea era tot foarte rea, în acest timp pe data de 17 ferbuarie 2009 s-a născut fetiţa, soţia mea fiind în tot acest timp lângă mine, din cauza stării grave în care eram. Nu mă puteam deplasa, nu am putut să îmi văd imediat copilul. De la Matei Bals m-au transferat la spitalul Carol Davila, aici diagnosticul a fost crunt: insuficienţă cronică renală (am doar 1/2 de rinichi funcţionabil), tromboza vene renale, factor V leiden.

  Dumnezeu mi-a dat putere şi gândul că îmi voi vedea curând fetiţa m-a întărit şi mai mult; când avea doar o săptămână soţia mi-a adus-o la spital şi am văzut-o. Era aşa micuţă că îmi era frică s-o ţin în braţe. Pe 10 martie ne-am întors la câmpulung împreună cu cea mică, eu a trebuit să îmi depun dosarul pentru pensie de handicap deoarece starea gravă a sănătăţii nu îmi mai permite să muncesc. Am crezut că ce a fost mai rău a trecut, chiar dacă lunar mă duc la control la Bucureşti şi urmez tratament, dar nu a fost aşa, când avea 6 luni fetiţa a fost internata în spital la Bucureşti unde i s-a pus diagnosticul de anemie feripriva, infecţie urinara cu germene necunoscut şi retard motor minor. Au fost momente grele pe care cu ajutorul TATĂLUI le-am depăşit, când ne-am prezentat la control la 9 luni părea că totul este în regulă, cu toate că hemoglobina era tot mică. Acum o lună de zile i-am făcut din nou analizele tot la Bucuresti unde i s-a confirmat de fapt diagnosticl de talasemie. De o lună tot umblăm pe la doctori, la spitalul Fundeni şi încă nu ne-au putut spune exact cât este de grav. Ne-au programat pe data de 31 mai la o ultimă analiză, care spun ei va elucida definitiv diagnosticul, adică gravitatea bolii, o talasemie mai uşoara care sa poate fi ţinută în frâu cu o alimentaţie corespunzătoare sau una mai gravă. De atunci stăm în stres, pur şi simplu sântem epuizaţi din toate punctele de vedere, drumuri, doctori, spitale, parcă nu se mai termină… Rugămintea mea este dacă se poate să vă rugaţi pentru ea, are mare nevoie ca DOMNUL s-o ajute şi să ne ajute şi pe noi să facem faţă situaţiei din toate punctele de vedere, pentru că ne este din ce în ce mai greu să ne descurcăm. Eu nu mă prea pricep la vorbe, în mare cam asta este povestea noastră şi suferinţele prin care am trecut şi încă mai trecem de 1 an şi ceva, orice ajutor este binevenit, în situaţia noastră Domnul să vă pună pe inimă am început să facem faţă din ce în ce mai greu cerinţelor (mai ales că trăim din pensia mea de handicap 234 roni şi alocaţiile copiilor) numărul meu de tel: 0740246643. Domnul să vă binecuvânteze.

 8. #10 by georgiana on noiembrie 23, 2010 - 22:07

  sant o mamica cu 2 copii care urmeaza an decembrie sa vina al 3 copil ami doresc cu disperare oameni care ma pot ajuta sa ami fac an tara o camaruta pt copii mei momentan sant an spania dar nui nimica de munca am locuit pe la prieteni si acuma santem la o verisoara care mult nu ne poate tine nici ea daca aveti posibilitate si credinta an dumnezeu ca sa puteti ma ajuta sa ma antorc an tara cu copii si sa fac o camaruta pe terenul care al am de la un unchi va multumesc pt antelegere care vrea ca sa comunice cu mine adresa meea de mesenger e popescugeorgiana_georgiana

 9. #11 by Mihai on noiembrie 30, 2010 - 19:06

  Pace. Ma numesc Burduja Mihai. Locuiesc in IASI. si am 29 de ani , sunt bolnav , sunt paralizat, si merg foarte greu, fac Dializa de 3 ori pe spatamana. Si rugamintea mea este; Am un medicament care trebuie sa-l iau pe fie care luna dar nu am posibilitate. Si daca poate vrea sa ma ajute , financiar, ma poate suna la nr. 0753761856. Va Multumesc.

 10. #12 by PETRUTESCU ANGELICA on ianuarie 26, 2011 - 09:21

  AM SI EU NEVOIE URGENTA DE AJUTOR DAR SINT DIN JUDETUL TIMIS AICI NU SINT BAGATA IN SEAMA DE NIMENI OARE EU NU AM DREPTUL SA IU AJUTATA MACAR PT COPILUL MEU CARE ARE DOAR 5 ANI ?

 11. #13 by bontas gabriel on februarie 28, 2012 - 14:11

  http://www.sperantapentrutine.ro/ajuta-l-sa-ramana-in-viata/emanuel-un-bebelus-care-stie-doar-ce-este-durerea.html
  …da ti mai departe..va rugam!!!
  *********************************************************************
  „Rugaminte! Rugaciune pentru copilasul nostru…Emanuel”…
  Baietelul nostru s-a nascut pe 2 iulie cu probleme, diagnosticat cu epidermoliza buloasa distrofica (boala fara leac, pana in acest moment)…(piciorusele de la glezne in jos,sunt mai putin dezvoltate, sunt fara tesutul exterior si din aceasta cauza ii apar si anumite basici atat pe corp cat si in interior…);va putem da mai multe detalii despre ceea ce are, daca este nevoie. Va scriu aceste randuri cu o mare durere in suflet. Nu stiu cum ne puteti ajuta,anunt umanitar sau orice altceva…Va multumim din inima si speram ca ne veti raspunde la acest mesaj…
  Cine poate si doreste sa ajute si financiar: cont ing bank: in euro RO53INGB0000999902053447, cod swift/pik : INGBROBU, sau in lei: RO58INGB0000999902818396, pe numele gabriel bontas.Este nevoie de creme,uleiuri si pansamente speciale,si alte lucruri necesare pentru copil…nu avem de ales si trebuie sa apelam la asa ceva…multumesc pt intelegere!..Domnul sa va binecuvanteze!…
  tel.:0040724345152…gabibontas este id-ul de mess. sau pe facebook,gabriel si elisa bontas … va multumim din suflet!…

  Gabriel şi Elisa Bontaş
  – Bucuresti –

 12. #14 by Andrei on iulie 19, 2013 - 17:16

  Am ramas fara munca si caut urgent loc de munca sunt din petrosani daca s-ar putea de aici din petrosani va rog contacti-ma la nr 0737580700

 13. #15 by Toma Adriana on noiembrie 26, 2013 - 17:32

  Fiţi binecuvântaţi. Suntem o fam cu 8copii din care 3 sunt tripleţi,din Arad com. Bârzava. Nevoile noastre nu sunt mari dar sunt absolut importante. Am avea nevoie de un ajutor din partea dvs pt a putea plăti nişte datorii de peste 2000lei. Aceste datorii le avem pe mâncare şi pe lapte. Trăim din alocaţia copiilor şi nu putem să ne descurcăm deloc. Locuim în 2 camere nu avem nici apă aducem cu găleţile,avem nevoie şi de lemne, şi orice ajutor este binevenit pt că nu avem de niciunele. Ştim că Dzeu lucrează prin oameni, credem că El vă poate pune pe inimă să ne ajutaţi şi pe noi. Tel 0756475512 vă rog să ne daţi un răspuns. Toma Adriana

 14. #16 by MIDOI ARON on mai 24, 2014 - 19:32

  PACEA DOMNULUI SUNTEM 2 BAIETI CARE IL CAUTA PE DOMNUL DIN TOATA INIMA SI NEAM DORI FOARTE MULT SA NE AJUTATI SI PE NOI CU NISTE INSTRUMENE PENTRU CANTAT VA MULTUMIM. SUNTETI NISTE OAMENI IN CARE DUMNEZEU VA DA O PUTERE DESAVARSITA SI ACEIA DEA FACE PE ALTI OAMENI FERICITI.

 15. #17 by MIDOI ARON on mai 25, 2014 - 17:08

  va rugam daca doriti sa ne faceti si noua rost de 2 boxe si un mister si 2 migrofoane va multumim tel 0756605649

 16. #18 by Dorobat Anton on ianuarie 24, 2015 - 21:24

  Ma numesc Dorobat Anton di Hunedoara as vrea sa stiu cu ce ma puteti ajuta concret am fost casatorit si am divortat in 2004 si am 2 copii in varsta de 12-10 ani baieti si premianti la invatatura din pacate nu imi gasesc un loc de munca in Hunedoara decat daca as pleca prin Tara si nu le pot face pe toatee sa le fac si teme sa i ajut sa le fac si de mancare sin 2004 pana in prezent iam crescut singur asa. Despre mine am 38 de ani si am multa experienta in domeniul constructi fac sobe de teracota ori ce modelsi zidarie tencuitor fierar betonist dulgherie zugravit in principiu ma pricep sa fac o casa de jos de la fundatie pana sus la acoperis daca vreti sa ma conctactati nr. de tel.0736238818 Daca ati putea sa ma gazduiti sa imi gasesc un loc de munca ar fi mai usor pentru mine si copii mei Va Multumesc

 17. #19 by Rotaru eleonora on noiembrie 23, 2016 - 22:02

  .Ma ajuta cineva?

 18. #20 by rusu alexandru on martie 26, 2017 - 16:42

  buna ziua sunt in crestin orthodox cu,credinta in dumnezeu si oa,eni. nu am pe nimeni,am paralizate picioarele,,sunt foarte bolnav si nu am medicamente si mancare. locuiesc in chirie si am o pensie mica medicala. va rog sa ma ajutati. va multumesc. dumnezeu sa va dea sanatate si bucurii. ma pueti contacta la numar telefon: 0736787410

 1. Topul postărilor pentru luna mai 2012 « Hunedoara Evanghelică
 2. Topul postărilor pentru ultimele 30 de zile (august 2012) « Hunedoara Evanghelică

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Alătură-te altor 4.975 de urmăritori

 • e v e n i m e n t e :

  ►... CLICK pe imagine

 • Z I A R U L = informaţie pe hârtie

  Evenimentele există. Hunedoara este şi evanghelică.

  Ne lipseşte încă fluidizarea informaţiei, promptitudinea şi lucrul în echipă (un colectiv de redacţie "self-motivated"), spiritul jovial şi curajul de a schimba şabloanele învechite. Ne lipsesc aceste lucruri, nu în sensul că nu le avem, ci în sensul că facem uz de ele mult prea puţin.

  Poate că este vremea să vorbim la trecut! :)

  Doamne ajută!

  Dacă CREZI că locul tău e alături de noi, CONTACTEAZĂ-NE !

  “Good ideas are common - what's uncommon are people who'll work hard enough to bring them about”-A.B.

 • Parteneri

 • de Interes

 • Judeţe Evanghelice

 • Flickr Photos

%d blogeri au apreciat asta: