„Punctul Central”

punctul-central

 

Asociaţia umanitar-creştină “Punctul Central” este formată din tineri care doresc promovarea valorilor moral-creştine în societate.

Lucrarea bisericii este foarte legata de cea a asociatiei. Cind spui Punctul Central le cuprinzi pe amindoua, caci nu pot fi separate, decit teoretic. Este ceva de genul Fapte – Credinta. Sunt interdependente, si nu independente.

De ce de-abia acum?

Deoarece am sperat in toti acesti ani sa se schimbe mentalitatea in bisericile noastre. Poate inca nu era momentul atunci. Poate nu eram destul de maturi. Acum stim ce vrem.

Astfel s-a nascut Asociatia PUNCTUL CENTRAL a carei scop era sa lucram cu si prin bisericile din care provenim.

Datorita faptului ca am inceput sa folosim metode contemporane si moderne de evanghelizare, ne-am lovit de acelasi zid al dogmelor si traditiilor, creind o respingere din partea majoritatii bisericilor, exceptie facind biserica penticostala, care ne-a ajutat doar la unele proiecte umanitare.

Astfel se observa nevoia unei biserici prin care sa cream noi cadre in care oamenii sa se simta bine si nu inchistati. O biserica ce sa creeze cadrul unei familii in care sa fii bine primit si unde sa-ti doresti sa mergi.
Scopul bisericii:

Nu putem avea alt scop decit cel biblic. Acest scop este de fapt si viziunea noastra.

Dezvoltarea diferitelor cadre prin care oamenii sa fie condusi spre o relatie personala cu Dumnezeu, prin inchinare, si apoi spre edificare si multiplicare.

Din dorinta de a fi intelesi de orice persoana, indiferent de radacinile ei, crestine sau necrestine, am ales sa folosim un limbaj neconventional in exprimarea acestui concept de ucenicie.

Raspunsul la intrebarea de ce exista Biserica Punctul Central, reprezinta si scopul nostru:

CREAREA UNUI CADRU LIBER IN CARE “TU” SA-L CUNOSTI PE ISUS, SI IMPREUNA SA AVEM IMPACT IN SOCIETATE

Citeşte mai mult pe site-ul Punctul Central

 1. #1 by coco on februarie 5, 2009 - 14:54

  viziunea biserici noastrea este: o comunitatea de crestini, in care fiecare membru sa aiba o relatia personala, vie si puternica cu Domnul nostru ISUS Cristos

 2. #2 by cristina on februarie 20, 2014 - 11:48

  Vai s-amar.. ce s-a ajuns din biserica crestina de azi. Unui membru nu-i convine ceva, se separa, mai ia pe cativa nebuni dupa el si isi fac propria lor biserica. Condusa dupa propriul lor cap si dupa poftele lor. Asta pentru ca nu se mai pot supune. nu se mai pot smeri, apleca sub cei care ii conduc.
  Rusine, Voi faceti sa se intunece tot mai mult vremurile de azi..Lumea nu mai intelege, de ce sunt atatea biserici? cica crestine. La care sa se duca? A..sigur, la cea care le face viata mai usoara, cum chiar voi spuneati mai sus – sa le placa oamenilor la biserica. Oameni, venti-va in fire!! Lumea nu de-asta merge la biserica!! Ba din contra, sa se simta prost, sa isi vada viata pacatoasa, sa se lepede de ea. Sa inceapa o viata noua, curata, diferita TOTAL de felul lumii si apoi sa traiasca smeriti pt de harul pe care l-au primit.
  Sunt adanc mahnita. Imi pare rau ca s-a ajuns aici. Si stiu, voi nu sunteti singurii care va traiti asa viata aceasta ieftina, sunt multi…tot mai multi..Va luati dupa asa zisi crestini americani…influente straine si diabolice.
  Or sa ne judece odata primii crestini, sau chiar crestinii din secolul trecut care si-au lasat viata prin inchisori pt Dl si pt credina in El. Cum o sa stam odata inaintea lor cu viata aceasta lumeasca in noi?
  Macar hotarati-va sa fiti pagani din toata inima, traiti si cantati pt lume!! Sa fie clar pt toata lumea. Pentru ca acum lumea e confuza…
  Ce (mai) inseamna crestinismul?…

 1. Vizitează Biserica “Punctul Central” - Deva « Hunedoara Evanghelică
 2. Câştigătorii concursului “Un tricou pentru un ecou”, luna februarie 2009 « Hunedoara Evanghelică
 3. Câştigători aprilie – Un tricou pentru un “ecou” « Hunedoara Evanghelică

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Alătură-te altor 4.975 de urmăritori

 • e v e n i m e n t e :

  ►... CLICK pe imagine

 • Z I A R U L = informaţie pe hârtie

  Evenimentele există. Hunedoara este şi evanghelică.

  Ne lipseşte încă fluidizarea informaţiei, promptitudinea şi lucrul în echipă (un colectiv de redacţie "self-motivated"), spiritul jovial şi curajul de a schimba şabloanele învechite. Ne lipsesc aceste lucruri, nu în sensul că nu le avem, ci în sensul că facem uz de ele mult prea puţin.

  Poate că este vremea să vorbim la trecut! :)

  Doamne ajută!

  Dacă CREZI că locul tău e alături de noi, CONTACTEAZĂ-NE !

  “Good ideas are common - what's uncommon are people who'll work hard enough to bring them about”-A.B.

 • Parteneri

 • de Interes

 • Judeţe Evanghelice

 • Flickr Photos

%d blogeri au apreciat asta: