despre „Noi”

ruben bucoiu

Pentru o mai bună informare a hunedorenilor (evanghelici şi nu numai)!

Blogul „Hunedoara Evanghelică” este o iniţiativă personală, voluntară şi neafiliată denominaţional (în mod direct) a lui Ruben Bucoiu şi se doreşte a fi un mini ghid a prezenţei evanghelice neoprotestante în oraşul şi judeţul Hunedoara.

Pe lângă postările cu caracter informațional strict obiectiv (ce? cine? unde? când?), blogul conține și postări ce conțin părerile mele (subiective) despre anumite aspecte teologice sau practice (pe care eu, după caz, le consider bune sau mai puțin bune) ce țin de segmentele accesibile mie din mediul evanghelic neoprotestant hunedorean.

Dacă nu se specifică altfel, opiniile exprimate pe acest website sunt strict ale mele şi nu reprezintă poziţia oficială a comunităţii religioase căreia îi aparţin sau a bisericii unde sunt membru (Biserica Creştină Baptistă „Maranata”, Hunedoara).

Hunedoara Evanghelică  urmăreşte prezentarea bisericilor evanghelice neoprotestante din oraşul si judeţul Hunedoara, a prezentei și a lucrărilor pe care evanghelicii le fac în biserica şi în afara zidurilor bisericii. O pagină de informare despre oameni, organizaţii, învăţământ, evenimente ce ţin de comunităţile religioase baptiste, penticostale şi creştine după evanghelie, în primul rând, dar și despre bisericile independente din Hunedoara. O scurtă prezentare a lucrărilor care se doresc a fi puse in slujba hunedorenilor, spre ajutorul lor, spre creșterea lor spirituală si spre întoarcerea lor/noastră la Dumnezeu si la valorile descoperite de El in cuvintele Scripturii, spre mântuirea si bucuria noastră si spre slava lui Dumnezeu.

Trebuie sa specific că lucrarea aceasta se realizeazăde multe ori doar prin colaborarea cu alții – oameni a căror nume rămâne de multe ori în anonimat, dar a căror contribuție este esențială.

Suntem chemați sa urmărim binele orașului în care locuim, conștienți fiind ca binele nostru atârnă de binele lui, fericirea noastră de fericirea lui.

Într-o lume rea si pornita spre rău, ne rugam ca Dumnezeu care este bun sa intervină și sa ne schimbe înlăuntru inimilor noastre, sa ne ajute sa învingem răul din noi și în felul acesta sa învingem și răul din afara noastră. Sa fim în locul în care locuim pentru o vreme (Hunedoara), lumină și sare!

Daca poti si doresti sa te implici in aceasta lucrare de prezentare a Hunedoarei evanghelice scrie pe adresa: hdevanghelica[at]yahoo.com sau lasa un comentariu aici pe blog.

Admin: Ruben Bucoiu (calatorru)

Pentru mai multe informaţii despre scopurile si „echipa” blogului, vezi şi:

 1. #1 by Dan Surducan on mai 24, 2008 - 10:11

  Salutăm apariţia voastră!
  Braşovul Evanghelic

 2. #2 by HdEvanghelica on mai 24, 2008 - 16:29

  Multumesc Dan!

 3. #3 by Caleb Nechifor on iulie 20, 2008 - 18:45

  Pace,
  as vrea sa stiu daca se poate care este cea mai apropiata localitate de Rezervatia Retezat Godeanu, unde este o biserica penticostala. Va multumesc. Daca se poate as vrea sa imi dati si adresa si un numar de telefon pentru a lua legatura cu fratii.
  Va multumesc anticipat!

 4. #4 by hdEvanghelica on iulie 21, 2008 - 21:19

  🙂 Caleb, cand iei legatura cu fratii, dupa ce gasesti biserica penticostala, ia inca odata legatura cu mine si trimite-mi si mie cateva informatii despre ea, informatii pe care sa le public aici. urmatorului care cauta respectiva biserica ii va fi mult mai usor. va gasi ceva despre ea
  10x 🙂

 5. #5 by hunedoaraevanghelica on octombrie 15, 2008 - 11:59

  Multumesc Gabi. Am „reparat” lipsa 🙂

 6. #6 by abdon pricopiuc on decembrie 4, 2008 - 23:53

  ___Salut pe toti vizittorii acestui site, cu Pacea Domnului Isus!
  ___De tânăr doresc pentru Domnul, în Hunedoara, să fac parte dintr-un grup muzical creştin, eu cânt la orgă, o gamă variată de stiluri creştine, caut pentru colaborare, un „frate” saxafonist, şi un aordionist. Domnul să lucreze!
  0766538622

 7. #7 by abdon pricopiuc on decembrie 5, 2008 - 21:33

  scuza-ţi, am uitat să postez adrea de net: abdon_hd@yahoo.com

 8. #8 by ionel on ianuarie 8, 2009 - 08:43

  Va informam ca adresa blogului DAMBOVITA EVANGHELICA ,care are legatura pe saitul dumneavoastra,nu mai corespunde adresei,deoarece sa mutat la http://dambovitaevanghelica.wordpress.com/.
  Va rugam cu deosebit respect ,pentru a putea functiona corect sa remediati nefuncionalitatea legaturii web,prin introdugere noi adrese http://dambovitaevanghelica.wordpress.com/
  Va multumim.Domnul sa va binecuvinteze !
  IONEL GHITA
  dambovitaevanghelica@yahoo.com

 9. #9 by Neagoe Florin on ianuarie 15, 2009 - 17:45

  As fi bucuros sa anunt pe toata lumea ca a aparut noul post de radio crestin in luna Iunie 2008 a aparut Radio-ul. Deaceea va invitam pe toti din Hunedoara sa ascultati Radio-Sion.

 10. #10 by cappatrat on februarie 10, 2009 - 08:32

  Duminica 08.02.2009, a avut loc la Biserica Crestina Baptista „GOLGOTA” din Sebes, jud.Alba, sedinta Adunarii generale in care s-a supus votului, continuarea activitatii pastorului Ludovic in aceasta biserica.
  Votul Adunarii Generale a fost unul negativ, fratele Ludovic nemai fiind dorit ca pastor in Biserica Baptista GOLGOTA din Sebes, jud Alba

 11. #11 by ILIE-CRISTEA FILIP-VIOREL on februarie 19, 2009 - 07:44

  FAC PARTE DIN BISERICA DOMNULUI BAPTISTĂ
  *GOLGOTA PETROŞANI, ŞI MĂ BUCUR PENTRU ACEST SITE, LEGAT DE BISERICILE EVANGHELICE,
  ŞI ÎN MOD DEOSEBIT, PENTRU COMUNITATEA DE HUNEDOARA, COMUNITATE DE CURÂND ÎNFINŢATĂ,
  O NECESITATE ÎN VIAŢA SPIRITUALĂ A ROMÂNIEI…
  ***CRED CĂ NU GREŞESC CÂND SPUN CĂ AR FI BINE SĂ FIE O DESCRIERE A TUTUROR BISERICILOR EVANGHELICE DE ORICE CULT CREŞTIN DIN ROMÂNIA FĂRĂ A SE ŢINE CONT DE
  CREZUL SAU DOCTRINA PE CARE O AFIŞEAZĂ CULTUL RESPECTIV, DEOARECE CU TOŢII AVEM UN CREZ CENTRAL, ADICĂ AVEM ACELAŞI DUMNEZEU ŞI ACEIAŞI CREDINŢĂ ÎN ISUS CRISTOS,
  MARELE PREOT CARE ESTE CĂPETENIA NOASTRĂ…
  ***ÎI MULŢUMESC LA DUMNEZEU PENTRU CĂ A ALES LUCRĂTORI PE OGORUL EVANGHELIEI, PRINTRE CARE M-A CHEMAT ŞI PE MINE. CU TALANŢII PE CARE MI I-A ÎNCREDINŢAT(VESTIREA,CÂNTAREAŞI MĂRTURIA CREŞTINĂ) O LUCRARE LA CARE CU TOŢI SUNTEM ACREDITAŢI SĂ O FACEM, ŞI ÎN MODUL ÎN CARE O FACEM SAU NU…VOM DA ODATĂ SOCOTEALĂ, NE V-A CHEMA, SAU NE V-A RESPINGE…DOMNUL SĂ VĂ BINECUVÂNTEZE PE TOŢI! AMIN

 12. #12 by Bacaul Evanghelic on aprilie 3, 2009 - 16:21

  Romania evanghelica se extinde! Acum si in Bacau.
  Esti din Bacau? Esti interesat de cresterea si sustinerea acestui blog in comunitatea ta? Nu esti din Bacau, insa vrei sa dai o mana de ajutor, asa, pana se lanseaza cum trebuie? Contacteaza-ma, si hai sa punem bazele unui parteneriat spre slava lui Dumnezeu!
  Marius Zarnescu

 13. #13 by Vasile Tomoiaga on aprilie 17, 2009 - 05:41

  Salut Ruben,

  Nu te-ai gandit sa pui blogurile din Retea in blogroll? In felul asta ne sustinem reciproc.

 14. #14 by cosmescu gherasim on iunie 10, 2009 - 19:18

  Salutare, pace. shalom, sau cum va este la inima.

  Daca siteul are ca obiectiv si bisericile independente, atunci cu mare drag va vom putea da informatii si despre noi.
  Daca nu, intelegem.

  Cu respect cetatenesc, si pace in Hristos.
  conducerea Biseicii Crestine Punctul Central

  http://www.punctulcentral.org

 15. #15 by calatorru on iunie 23, 2009 - 13:59

  Salutare, pace shalom ! 🙂
  Da pagina asta e si pentru bisericile independente. Simtiti-va liberi sa trimiteti informatiile despre voi care vreti sa apara aici, ceea ce considerati de interes public pentru deveni si nu numai.

  Ruben Bucoiu,
  Hunedoara Evanghelica

 16. #16 by Vasile Tomoiagă on noiembrie 3, 2009 - 15:42

  Off topic:

  V-ati gandit sa oferiti fluxul rss complet (pentru cei ce ciresc din Google Reader – care oricum sunt grabiti si nu vor intra pe pagina)?

  Aici este o argumentare foarte buna
  http://subiectiv.ro/netu/problema-feed-urilor-rss-pe-bloguri/

  Optiunea se poate seta din

  blog.wordpress.com/wp-admin/options-reading.php
  Pentru fiecare articol dintr-un feed, arată Text complet

 17. #17 by calatorru on noiembrie 3, 2009 - 21:23

  Multam Vasile, e doar din cauza nestiintei, a novicitatii (daca exista cuvantul asta) / am resetat 🙂

 18. #18 by MantaNicu on noiembrie 22, 2009 - 12:27

  Sincere salutari. Ma bucur sa descopar acest blog,doresc sa semnalez si eu existenta unei micute biserici independente(neafiliate nici unui cult) totusi nu inafara Trupuilui,care activeaza in Hunedoara si al carui nume este „Partasia Crestina. pentru mai multe informatii cei interesati pot sa-mi scrie pe adresa : manta_niky@ yahoo.com

 19. #19 by cristian on ianuarie 21, 2010 - 13:58

  Va recomand un sait crestin f. bun http://www.adserv.ro ,gasesti anunturi diverse ,inclusiv matrimoniale crestine.

 20. #20 by Claudia on martie 12, 2010 - 09:41

  Biserica Penticostala”Filadelfia”,Petrosani,organizeaza in zilele de 12,13 si 14 martie 2010,piesa de teatru dramatic crestina”Ultima Sansa”,de la orela 18,00.INTRAREA ESTE LIBERA ! Va asteptam cu drag,Fiti binecuvantati:)

 21. #21 by mihu on august 10, 2010 - 21:12

  Hunedoara Evanghelica, .. am citit un articol grozav despre homeschooling pe blog la dumneavoastra. Dar in dreapta mi-au aparut niste poze de pe flickr suspect de indecente pentru site-ul dumneavoastra. Daca puteti corecta, ar fi blogul si mai crestinesc. Multumesc!

 22. #22 by Lela Viorel on septembrie 5, 2010 - 19:54

  Ma bucur foarte mult ca exista acest blog ,,Hinedoara Evnghelica,, care considera toate bisericile neoprtestante biserica a lui Hristos si creaza o unitate intre bisericile neoprotestante din Hunedoara ,BRAVO,Domnul sa va Binecuvinteze.
  La fel si Biserica Evanghelei Dpline Iosua din Deva si din Hunedoara se alatura celorlalte biserici din jud HD dorind ca Dumnezeu sa binecuvinteze si sa mantuiasca aceasta zona.
  Pastor Lela Viorel.Biserica Evanghelei Deplina Iosua

 23. #23 by Savu Cristian on aprilie 20, 2011 - 23:48

  Pace!

  Sunt de la misiunea Cuvantul Vietii Romania si am dori sa promovam pe site-ul dumneavoastra tabara de copii si tineri pe care o vom organiza vara aceasta la Micesti, Jud Arges. Anual vin in tabara noastra mai mult de 450 de tineri. Site-ul nostru este http://www.cuvantulvietii.ro

  Va rog sa ne spuneti daca este posibil:
  1) sa adaugam o stire pe site-ul dumneavoastra, insotita de o imagine.
  2) sa adaugam un banner de reclama, permanent, timp de 2 luni.

  Multumesc!

 24. #24 by Lynne Talbert on iunie 1, 2011 - 13:28

  Pacea Domnului…..am intrat pe acest sait..pt ca am vazut ca ajutati familii sarace din romania….as avea si eu o dorinta la Dumneavostra,daca pune Domnul pe inima sa ajutati…mai intai vreau sa ma prezint….sunt Claudia…am 21 de ani….fac parte dintr-o familie de 9 copiii…eu sunt cea mai mica….facem parte din bisrica penticostala nr 1 din iasi….dorinta pe care as vrea ca Domnul sa o indeplineasca…e sa imi caut un sponsor pt sora mea….sau daca a-ti putea Dumneavostra sa o ajutati….e cea mai mare din frati….o cheama simona are 31 de ani…si are 7 copii…..ce mai mare are 9 ani…..si cea mai mica….4 luni….sotul nu prea lucreaza…traiesc din alocatiile copiiilor….au o viata saraca….casa in care stau nu e terminata….noi….fratii si parintii…o ajutam cum putem…unii din noi suntem in spania…ca sa ne putem face un viitor…..cum stiti si dumneavostra ca in romania viata e grea….noi stand aici in spania…o ajutam pe sora noastra cat putem….bani multi nu prea avem…ca sa spunem ca nu….o ajutam…..dam din ce putem….Domnul stie pe toate:)….as vrea sa vad las ceva poze ca sa vedeti starea surorii mele…daca vreti sa ajutati lasa-ti un mesaj pe adresa care am lasat.o…sau sa intrai pe idul meu….claudia_y88…..sper ca lucrul asta sa o luati in serios…..chiar va rog in numele Domnului…..mi-as dori foarte mult….ca sora mea sa o duca putin mai bine…ma doare cand o vad in halul care traaieste….dar sincera…nu am bani multi ca sa o pot ajuta…si nici fratii mei…..oricum ajutam din putinul nostru….Domnul sa va binecuvanteze si sa va rasplateasca pentru ceea ce faceti……
  +1

 25. #25 by gherghina on ianuarie 10, 2012 - 09:55

  Va rog f f frumos sami spuneti unde se afla bierica Baptista in Orasti . Va multumesc,

 26. #26 by dana-adi on aprilie 14, 2012 - 08:33

  ma bucur de acest site caci aici mai imi astampar dorul de familie cand mie dor de ei ma uit la fotografii sau videoclipurile surorii ana dar miar place sa mai adaugati si altele mai noi scriu acest comentariu cand voi biserica sigur aveti program insa pe mine acum ma apucat dorul de familia mea caci ma gandesc ca e al 9lea paste cand nusant langa ei sa ciocnesc un ou si sa mincam miel la cuptor mie f dor insa va doresc paste fericit si CRISTOS A INVIAT

 27. #27 by Balas Simona on decembrie 1, 2012 - 22:55

  rugativa si pentru biserica penticostala Filadelfia din Carpinis va multumesc PACEA FIE CU VOI.

 28. #28 by Paul on iulie 24, 2013 - 01:59

  Pace Ruben,
  As vrea sa-ti scriu un mesaj privat dar nu am reusit sa gasesc adresa ta de email nicaieri. Ai putea te rog sa-mi trimiti un email?
  Toata stima

 29. #29 by Christian on mai 25, 2015 - 21:32

  Nu am inteles totusi, peste tot scrie posted Alin Cristea ,iar pe pagina asta apare Ruben Bucoiu ,initiativa personala . Care din cei doi e sefu ,care posteaza aici ? al cui este blogul de fapt ?

  • #30 by rubenbucoiu on septembrie 25, 2015 - 07:21

   🙂 Shefu`, propretaru` și postatoru`…o piesă în trei acte. Ce, de lucru în echipă n-ai auzit?…și nu scrie „peste tot”…așa cum scrii…
   Na, sper că te-am lămurit!

 1. Fă echipă cu “Hunedoara Evanghelică!” « Hunedoara Evanghelică
 2. “Răsfoieşte” paginile Hunedoarei Evanghelice :) « Hunedoara Evanghelică
 3. Precizare (despre blogul Hunedoara Evanghelică) « Hunedoara evanghelică
 4. Despre “NOI” (“echipa” Hunedoarei Evanghelice) « Hunedoara Evanghelică
 5. Topul postărilor pentru luna mai 2012 « Hunedoara Evanghelică
 6. Topul postărilor pentru ultimele 30 de zile (august 2012) « Hunedoara Evanghelică

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Alătură-te altor 4.975 de urmăritori

 • e v e n i m e n t e :

  ►... CLICK pe imagine

 • Z I A R U L = informaţie pe hârtie

  Evenimentele există. Hunedoara este şi evanghelică.

  Ne lipseşte încă fluidizarea informaţiei, promptitudinea şi lucrul în echipă (un colectiv de redacţie "self-motivated"), spiritul jovial şi curajul de a schimba şabloanele învechite. Ne lipsesc aceste lucruri, nu în sensul că nu le avem, ci în sensul că facem uz de ele mult prea puţin.

  Poate că este vremea să vorbim la trecut! :)

  Doamne ajută!

  Dacă CREZI că locul tău e alături de noi, CONTACTEAZĂ-NE !

  “Good ideas are common - what's uncommon are people who'll work hard enough to bring them about”-A.B.

 • Parteneri

 • de Interes

 • Judeţe Evanghelice

 • Flickr Photos

%d blogeri au apreciat asta: