BCB Sfânta Treime, Deva – Conferința județeană de tineret, 25 martie 2016

Sebi Popa, Hunedoara

„Cele 10 porunci ale prieteniei”- Aceasta a fost tema care vineri a unit tinerii creștini din județul Hunedoara în cadrul unei întâlniri de tineret care a avut loc la Biserica Baptista Sfânta Treime din Deva. Într-un secol în care toate valorile și principiile lumii si-au pierdut esența și importanța inițială, într-o lume în care dragostea și iubirea sunt tot mai răstălmăcite și mai greșit înțelese, relațiile dintre doi tineri sunt cele mai afectate.

Dumnezeu a spus încă de la începutul omenirii că „nu este bine ca omul să locuiască singur”, și i-a creat un ajutor potrivit, și anume pe femeie. Odată cu căderea omului in păcat și după trecerea timpului relațiile sănătoase dintre doi tineri, un băiat și o fată, au ajuns de o raritate covârșitoare, care deseori ne dă de gândit și ajungem să ne punem întrebarea dacă mai există relații autentice de prietenie, care in curăție să ducă la căsătorie? Cu ajutorul Domnului, prin fratele Viorel Iuga, am studiat vineri seara acest „decalog al relațiilor”, încercând să descoperim cum putem clădi , într-o lume care dărâmă, cum ne putem păstra curați, într-o lume murdară, cum putem avea relații veșnice, într-o lume trecătoare.

Într-o manieră tinerească, inspirat de Duhul, cu un limbaj simplu dar de un impact puternic, fratele Viorel Iuga a distrus mitul care spunea că în secolul 21 nu mai există curăție între relațiile dintre un băiat și o fată, și nu numai a distrus acest mit, ci ne-a și lăsat principii autentice pe care să le aplicăm atunci când vrem să începem o relație.

Cel mai important este ca Domnul Isus să fie în acea relație, și ca relația să fie începută cu Domnul. De la Dumnezeul etern vin relațiile veșnice, pe când de la lumea muribundă vin relațiile trecătoare.

Studiind „cele 10 porunci ale prieteniei” Domnul ne-a arătat că putem, prin puterea Lui, să avem relații sănătoase, trainice și curate fiind și din acest punct de vedere o pildă bună pentru cei de lângă noi.

Așa dar, si tu poți avea acest lucru, la care lumea să se uite „cu invidie”, dar doar dacă îl faci pe Isus căpitanul acestei ambarcațiuni de cursă lungă numită „RELATIA”.

 1. Lasă un comentariu

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Alătură-te altor 4.976 de urmăritori

 • e v e n i m e n t e :

  ►... CLICK pe imagine

 • Z I A R U L = informaţie pe hârtie

  Evenimentele există. Hunedoara este şi evanghelică.

  Ne lipseşte încă fluidizarea informaţiei, promptitudinea şi lucrul în echipă (un colectiv de redacţie "self-motivated"), spiritul jovial şi curajul de a schimba şabloanele învechite. Ne lipsesc aceste lucruri, nu în sensul că nu le avem, ci în sensul că facem uz de ele mult prea puţin.

  Poate că este vremea să vorbim la trecut! :)

  Doamne ajută!

  Dacă CREZI că locul tău e alături de noi, CONTACTEAZĂ-NE !

  “Good ideas are common - what's uncommon are people who'll work hard enough to bring them about”-A.B.

 • Parteneri

 • de Interes

 • Judeţe Evanghelice

 • Flickr Photos

%d blogeri au apreciat asta: