Clarificări: Șefu`, proprietaru` și postatoru`

Prin mai anu` ăsta cineva scria într-un comentariu, exprimând o aparentă neînțelegere personală, cam așa:

„Nu am inteles totusi, peste tot scrie posted Alin Cristea, iar pe pagina asta apare Ruben Bucoiu, initiativa personală. Care din cei doi e șefu`, care posteaza aici? …al cui este blogul de fapt?”

Eu i-am răspuns cam așa:

„:) Shefu`, propretaru` și postatoru`…o piesă în trei acte. Ce, de lucru în echipă n-ai auzit?…și nu scrie „peste tot”…așa cum scrii…Na, sper că te-am lămurit!”

Totuși consider că e nevoie de un pic mai multă lămurire și niște răspunsuri mai clare la întrebările omului, întrebări pe care poate că și alți cititori sau vizitatori ai acestui blog le au.

 1. Blogul Hunedoara Evanghelică NU este blogul lui Alin Cristea.
 2. Formulările care generalizează crează și mai multe probleme, nu le clarifică.
 3. La urma urmei ce contează exact cine-i șef, prorietar, administrator, postator, atâta vreme cât ne apar numele scrise clar și ne asumăm ce scriem sau postăm?
 4. În partea dreaptă a paginii principale găsiți cu litere mari  un DISCLAIMER scris aproape cu roșu, lângă poza mea, care zice destul de clar ce și cum e cu blogul ăsta – pentru cei care vor să știe.
 5. Pagina „despre Noi” – pe care o găsiți sus în stânga – explică pluralul muncii de aici, care a luat de-a lungul anilor diverse forme: informații sau articole, prezentări de evenimente, poze survenite prin colaborarea dintre mine, Ruben Bucoiu (ca „șef” – cum scria respectivul domn în comentariul lui – și administrator al acestui blog) și oricine, dintre cei contactați de mine, care s-a arătat intereresat și disponibil. Astfel…
 6. Blogul Hunedoara Evanghelică încearcă să informeze – de la zero –  în măsura în care am acces la informații corecte, nu doar să preia informațiile de interes public ce țin de evanghelicii hunedoreni, găsite pe diverse alte pagini online.
 7. Alin Cristea este unul dintre colaboratorii blogului Hunedoara Evanghelică – multe informații despre evenimentele ce au loc în bisericile evanghelice hunedorene le-am găsit și preluat de pe blogul România Evanghelică. În măsura în care poate și dorește, Alin Cristea – cu acordul meu – poate posta aici pe blog sub numele lui. Nu cred că există confuzie, numele noastre sunt totuși vizibil diferite, iar în echipă lucrul se face mai repede și mai ușor.
 8. Blogul Hunedoara Evanghelică face parte neoficial din Rețeaua România Evanghelică – în sensul că fiecare blog din rețeaua aceasta, care prin numele pe care-l poartă te face să te întrebi dacă este cumva o lucrare colectivă coordonată de cineva – fiecare blog fiind totuși o inițiativă personală și voluntară a cuiva din zona respectivă. Alin Cristea nu este „șeful” acestei rețele de bloguri, după cum el însuși a scris și explicat de mai multe ori pe blogul România Evanghelică pe care îl administrează. (vezi: https://romaniaevanghelica.wordpress.com/2008/07/07/reteaua-romania-evanghelica/)
 9. Faptul că în multe județe din țară, și alte locuri în lume, cuiva i s-a părut bună și potrivită ideea unui astfel de blog, și a trecut la treabă, după un model inexistent, învățând din mers, unii de la alții, mi se pare mai mult decât o confirmare a nevoii și utilității acestor bloguri, în era aceasta tehnologizată în care trăim.
 10. Postarea aceasta nu este despre Alin Cristea (el fiind de origine petroșănean de Hunedoara, apropo).
 11. Pentru lista completă cu blogurile din Rețeaua România Evanghelică – pe care nu o coordonează nimeni într-un mod direct, vezi: https://romaniaevanghelica.wordpress.com/2015/10/01/reteaua-romania-evanghelica-1-octombrie-2015/
 1. Lasă un comentariu

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Alătură-te altor 4.976 de urmăritori

 • e v e n i m e n t e :

  ►... CLICK pe imagine

 • Z I A R U L = informaţie pe hârtie

  Evenimentele există. Hunedoara este şi evanghelică.

  Ne lipseşte încă fluidizarea informaţiei, promptitudinea şi lucrul în echipă (un colectiv de redacţie "self-motivated"), spiritul jovial şi curajul de a schimba şabloanele învechite. Ne lipsesc aceste lucruri, nu în sensul că nu le avem, ci în sensul că facem uz de ele mult prea puţin.

  Poate că este vremea să vorbim la trecut! :)

  Doamne ajută!

  Dacă CREZI că locul tău e alături de noi, CONTACTEAZĂ-NE !

  “Good ideas are common - what's uncommon are people who'll work hard enough to bring them about”-A.B.

 • Parteneri

 • de Interes

 • Judeţe Evanghelice

 • Flickr Photos

%d blogeri au apreciat asta: