A doua venire a lui Hristos – Charles H. Spurgeon, Gramma.ro, Arad, 2015

A doua venire a lui Hristos – Charles H. Spurgeon, Gramma.ro, Arad, 2015, 198 p.

Fără perspectiva escatologică Evanghelia este incompletă. Fără de reîntoarcerea lui Hristos, speranța pe care ne-o punema-doua-venire-a-lui-hristos-180 în El, doar pentru mai-binele acestei vieți, după cum spunea Apostolul, ne nenorocește. Lipsa acestei perspective modifică substanțial imaginea de ansamblu pe care o putem avea asupra vieții, și alterează semnificativ credințele și valorile care ne slujesc de busolă și hartă în trăirea vieții de credință.

“Patru evenimente strălucesc în istoria Mântuitorului. Toți creștinii găsesc plăcere în amintirea nașterii, morții, învierii și revenirii Sale. Acestea sunt patru trepte de lumină, care încep pe pământ și ajung până la ceruri. Nu ne permitem să ne dispensăm de niciunul dintre ele și nu ar fi profitabil pentru noi să uităm sau să subestimăm valoarea niciunuia.” – pg. 63

Cartea aceasta ne prezintă ultima “treaptă de lumină” sub forma a șapte discursuri/ capitole în care “Prințul predicatorilor”, C.H. Spurgeon adâncește și explică diferite texte al Scripturii care vorbesc despre revenirea lui Hristos, despre răsplata celor neprihăniți, despre înălțarea Lui și ce-a de a doua venire, judecata viitoare a tainelor umanității, disciplina harului, și cum să-l aștepți și cum să te pregătești pentru revenirea Domnului.

Trebuie afirmat răspicat că C.H. Spurgeon nu este predicatorul năzbâtiilor teologice, oricare ar fi forma discursului său. Glasul lui profetic reprezintă o punte directă între noi cititorii și textul Scripturii pe care ni-l pune în față. Reprezintă și o invitație directă la conștientizarea celor mai importante aspecte ale lui, pe care el le exemplifică pas cu pas.

El nu se sfiește deloc să afirme că revelația divină are prioritate. Ea este mai importantă decât părerile noastre, decât ce credem sau gândim la un moment dat, iar strădania discursului său este proclamarea și clarificarea textului biblic, evidențierea implicațiilor practice în a căror lumină ne invită să ne gândim și trăim viața.

Formulările lui menite “să țină trează atenția oamenilor” devin glasul traductibil al textului, iar eu cititorul sunt mutat din pericolul de a nu înțelege în “pericolul” înțelegerii Cuvântului lui Dumnezeu care este în egală măsură “viu și lucrător” mai ales atunci când îl pricep.

“El vine!” – are implicații practice și pentru tine, spune Spurgeon, arătându-ne exact locul din Scriptură și forma sau formele acestor implicații: “Ieșiți-i în întâmpinare!”

“Beneficiul unei conștientizări mai clare a acestui fapt este incalculabil”- motiv pentru care ne invită treptat să ciulim urechea, împreună cu el, la sunetul ultimei trâmbițe, să ne înfioare suflul ei grozav, să ne pună în mișcare și să dea putere vieților noastre, ca să trăim în întregime sub influența acelui eveniment triumfător, a doua venire a lui Hristos.

CITATS

 1. Lasă un comentariu

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Alătură-te altor 4.975 de urmăritori

 • e v e n i m e n t e :

  ►... CLICK pe imagine

 • Z I A R U L = informaţie pe hârtie

  Evenimentele există. Hunedoara este şi evanghelică.

  Ne lipseşte încă fluidizarea informaţiei, promptitudinea şi lucrul în echipă (un colectiv de redacţie "self-motivated"), spiritul jovial şi curajul de a schimba şabloanele învechite. Ne lipsesc aceste lucruri, nu în sensul că nu le avem, ci în sensul că facem uz de ele mult prea puţin.

  Poate că este vremea să vorbim la trecut! :)

  Doamne ajută!

  Dacă CREZI că locul tău e alături de noi, CONTACTEAZĂ-NE !

  “Good ideas are common - what's uncommon are people who'll work hard enough to bring them about”-A.B.

 • Parteneri

 • de Interes

 • Judeţe Evanghelice

 • Flickr Photos

%d blogeri au apreciat asta: