„Mic” botez la BCB „Deo Gloria”, august 2012

Se pare că bisericile mai mici, grupurile mai mici în care relaţionarea încă se întâmplă (nu doar la nivelul superficial al politeţii) reprezintă una dintre alternativele întâlnirilor ritualice, pline de program, totuşi oarecum seci în conţinut de care avem parte în bisericile noastre mai mari.

Oare tam-tam-ul pe care îl facem atunci când urmează un botez, şi dacă se poate să fie un botez cu un număr cât mai mare de „candidaţi”, reprezintă o măsurătoare corectă a succesului şi progresului pe care îl avem ca biserică? Eu cred că de cele mai multe ori răspunsul este nu (sau cel puţin, nu neaparat). Tot aşa  nu înţeleg ce-i cu „marea sărbătoare” din prima duminică a lunii, intitulată „Cina Domnului” – alt tam-tam care se face, de parcă în celelalte duminici nu se aminteşte de moartea, îngroparea şi învierea Mântuitorului Isus Hristos…pentru noi.

Am rămas din nou pe gânduri azi văzând pe Facebook poza unui „mic” botez  la râul Strei (de parcă numărul stabileşte mărimea, frumuseţea, importanţa…). Mai multe întrebări mi-au năvălit în minte, însă cum răspusnurile pe care mi le pot da, pe care le întrezăresc sunt doar posibile, nu ştiu dacă e „recomandat” să le scriu aici, în văzul vostru, a celor care accesati blogul ăsta.

M-am întrebat, spre exemplu, de ce tot la câteva luni cei de la BCB „Deo Gloria” botează pe cineva (că despre ei e vorba)? Ce-i atrage pe oameni acolo, că sigur cădirea bisericii nu, se întâlnesc într-o clădire luată în chirie, ceea ce înseamnă că oamenii sunt răspunsul.

Oare greşesc prea mult dacă scriu că deşi e mic oraşul nostru şi bisercile evanghelice sunt puţine, putem  totuşi vorbi despre comunităţi diferite ca relaţionare, ca organizare, ca direcţie, ca valori, ca reguli şi libertăţi? Doar stă scris că „omul se uită la ce izbeşte ochiul…”, la ce-i măsurabil  şi verificabil. Mare lucru dacă găseşti un grup de oameni care te acceptă aşa cum eşti, care te lasă să te manifeşti şi care te creşte cu răbdare fiind interesat mai mult de „rădăcină” decât de „frunze”. Eu zic că-i MARE LUCRU !

Dar ce ştiu eu? Poate că lucrurile nu stau deloc aşa, ci mult altfel…

Foto: Captură Facebook (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151162925460818&set=a.10151162923980818.471073.347200895817&type=3&theater)

,

 1. Topul postărilor pentru ultimele 30 de zile (august 2012) « Hunedoara Evanghelică

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Alătură-te altor 4.975 de urmăritori

 • e v e n i m e n t e :

  ►... CLICK pe imagine

 • Z I A R U L = informaţie pe hârtie

  Evenimentele există. Hunedoara este şi evanghelică.

  Ne lipseşte încă fluidizarea informaţiei, promptitudinea şi lucrul în echipă (un colectiv de redacţie "self-motivated"), spiritul jovial şi curajul de a schimba şabloanele învechite. Ne lipsesc aceste lucruri, nu în sensul că nu le avem, ci în sensul că facem uz de ele mult prea puţin.

  Poate că este vremea să vorbim la trecut! :)

  Doamne ajută!

  Dacă CREZI că locul tău e alături de noi, CONTACTEAZĂ-NE !

  “Good ideas are common - what's uncommon are people who'll work hard enough to bring them about”-A.B.

 • Parteneri

 • de Interes

 • Judeţe Evanghelice

 • Flickr Photos

%d blogeri au apreciat asta: