Botez la BCB „Betleem” Hunedoara, 24 iunie 2012

Trei persoane l-au marturisit azi pe Domnul in apa botezului la Biserica Baptista „Betleem” din Hunedoara. Programul a fost condus de pastorul Corneliu Medrea iar botezul a fost oficiat de pastorul Ian Sisoev in prezenta a peste o suta de persoane care au facut ca sala in care s-a desfasurat intalnirea sa devina neincapatoare.

Pastorul Radu Campean, invitatul special in aceasta duminica, a vorbit celor prezenti din textul clasic pentru astfel de ocazii: Faptele Apostolilor 8, ce prezinta istoria famenului etiopean. Un bun studiu al contextului istoric si observarea atenta a textului a dat nastere unei predici cu multe elemente de noutate si teme de reflectie pentru cei prezenti. Musafirii bisericii au fost provocati sa identifice barierele care ii impiedica sa faca pasul botezului si sa actioneze in directia depasirii acelor impedimente.

Cei trei noi membrii ai bisericii sunt o incurajare pentru noi toti. Dorina a amanat hotararea de botez aproape 20 de ani, revenind de cateva ori asupra ei si facand promisiuni lui Dumnezeu in ceasul greu. Cei care ne rugam pentru mantuirea celor necredinciosi am fost incurajati sa o facem in continuare, cu speranta unui raspuns la timpul potrivit. Ilie e rodul marturiei si rugaciunilor sotiei lui si a grupului de surori care l-au pomenit de multe ori inaintea lui Dumnezeu. Vasi e o minune: un tanar cu nevoi speciale multiple ce a invins impotrivirea familiei si amaraciunea propriei situatii si s-a alaturat grupului celor rascumparati de Cristos. Nici el nu a avut un parcurs usor, nevoie de o comunitate care sa-l accepte si sa-l iubeasca asa cum e l-a facut sa astepte o vreme inainte de a face pasul decisiv ce presupune atat un legamant cu Domnul cat si un angajament fata de biserica in care devine membru. Bucuria lui Vasi si emotia cu care canta ne-a „contaminat „pe toti. Nici nu stiu de ce am plans, de bucuria lui, cred!

Text & Foto: Dana Sisoeva

 

,

 1. Lasă un comentariu

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Alătură-te altor 4.975 de urmăritori

 • e v e n i m e n t e :

  ►... CLICK pe imagine

 • Z I A R U L = informaţie pe hârtie

  Evenimentele există. Hunedoara este şi evanghelică.

  Ne lipseşte încă fluidizarea informaţiei, promptitudinea şi lucrul în echipă (un colectiv de redacţie "self-motivated"), spiritul jovial şi curajul de a schimba şabloanele învechite. Ne lipsesc aceste lucruri, nu în sensul că nu le avem, ci în sensul că facem uz de ele mult prea puţin.

  Poate că este vremea să vorbim la trecut! :)

  Doamne ajută!

  Dacă CREZI că locul tău e alături de noi, CONTACTEAZĂ-NE !

  “Good ideas are common - what's uncommon are people who'll work hard enough to bring them about”-A.B.

 • Parteneri

 • de Interes

 • Judeţe Evanghelice

 • Flickr Photos

%d blogeri au apreciat asta: