Doamne, când ai fost Tu întemnițat la Bârcea Mare?

Un grup de 14 persoane private de libertate și 4 cadre din serviciul de pază al Penitenciarului din Bârcea Mare au vizitat vineri, 1 iunie, Centrul Creștin ”Betleem” din Hunedoara. Inițiativa a aparținut lui Dorin Gherman, pastor al bisericii din Ciopeia și responsabil pentru lucrarea cu deținuții din cadrul Comunităţii Bisericilor Baptiste din Hunedoara. Proiectele și activitățile educaționale și religioase din închisori sunt susţinute și de Fundația ”Stânca veacurilor”, ce-și are sediul în Constanța și a cărei activitate cuprinde 16 penitenciare din țară.

Dorin Gherman se află la a 18-a ieșire cu un astfel de grup, și la a 4-a vizită la Centrul Creștin ”Betleem”, deși anul acesta au participat cu totul alți oameni decât în alte dăți. Pastorul Ian Sisoev le-a dat câteva informații despre locurile sale natale, ținutul Yakutiei, captând interesul prin multe poze și printr-o prezentare ce a accentuat diferențele climaterice și culturale. Apoi a vorbit despre momentul în care a auzit mesajul evangheliei și felul în care acesta i-a schimbat viața. Pastorul, fondatorul și directorul Asociației Umanitare, Corneliu Medrea, a prezentat viziunea sa privind activitățile Centrului și speranța ca acesta să contribuie la prevenirea unor fapte care să atragă privarea libertății. Îndemnul de a lua o hotărâre de schimbare a vieții a fost subliniat prin referirea la istoria femeii prinsă în păcat și căreia Isus îi spune: ”Du-te și să nu mai păcătuiești!” Responsabilizarea celor prezenți prin accentuarea faptului că pot încă alege o altă cale, încurajarea că Dumnezeu îi are în vedere și pe ei și că le oferă adevărata libertate, a adus câteva lacrimi șterse pe furiș!

O masă caldă, un mic cadou, o strângere de mâna – toate au avut menirea să încălzească sufletul celor adesea disprețuiți și condamnați până şi de cei din familiile lor. Dincolo de asta, speranța noastră e ca ei să simtă dragostea Lui Dumnezeu, rugați-vă împreună cu noi ca răsunetul celor auzite cu această ocazie să nu se stingă prea curând și Cuvântul să aducă rod! E felul în care puteți fi parte a lucrării ce se face pentru cei cu care se identifică Cristos și despre care poate ne va aminti în ziua cea mare!

http://stancaveacurilor.com/?page_id=37

Text şi poze de Dana Sisoeva

, , ,

 1. #1 by ionut on iunie 17, 2013 - 07:12

  Foarte frumos! Domnul sa va intareasca si sa lucreze la inima detinutilor!…

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Alătură-te altor 4.975 de urmăritori

 • e v e n i m e n t e :

  ►... CLICK pe imagine

 • Z I A R U L = informaţie pe hârtie

  Evenimentele există. Hunedoara este şi evanghelică.

  Ne lipseşte încă fluidizarea informaţiei, promptitudinea şi lucrul în echipă (un colectiv de redacţie "self-motivated"), spiritul jovial şi curajul de a schimba şabloanele învechite. Ne lipsesc aceste lucruri, nu în sensul că nu le avem, ci în sensul că facem uz de ele mult prea puţin.

  Poate că este vremea să vorbim la trecut! :)

  Doamne ajută!

  Dacă CREZI că locul tău e alături de noi, CONTACTEAZĂ-NE !

  “Good ideas are common - what's uncommon are people who'll work hard enough to bring them about”-A.B.

 • Parteneri

 • de Interes

 • Judeţe Evanghelice

 • Flickr Photos

%d blogeri au apreciat asta: