Să ne dăm cu părerea: Biserica vs. Politica

E. R.: „Parerea mea: biserica nu are nimic de a face cu politica. Puterea corupe, politica e putere si inca de cand oamenii au ales sa-si puna singuri regi, Dumnezeu Si-a luat mana de pe noi. Parerea mea: biserica va fi mereu in „opozitie”. Dar e doar parerea mea. Putem face diferenta si din afara politicii. Si e de preferat.”

D.D.: „Nu cred ca e rau sa te implici in orice domeniu spre a face bine .De ce politica trebuie sa fie ceva rau , ceva urat, ceva care cere compromis. A face politica inseamna a lua parte in mod activ la viata publica, in scopul si interesul celor multi. Politica nu trebuie inteleas dupa chipul omului asa cum in cele mai multe cazuri se intampla la noi, ci dupa ceea ce face omul . Lucrurile facute bine in scopul de a multumii cat mai multi de-a aduce bunastare , un nivel ridicat de trai se fac de catre oameni de buna credinta si in folosul tuturor. Si cu atat mai mult cei cu credinta in DUMNEZEU si urmand invataturile BISERICII si ale lui DUMNEZEU pot face aceste lucruri. „

R.B.: „Toţi care participăm la viaţa oraşului, a comunităţii, participăm într-o măsură mai mare sau mai mică, prin implicare sau refuzul implicării, prin indiferenţă sau comoditate,  prin acceptare şi refuz, la sfera politică în care suntem cuprinnşi. Apropo, tot ce se întâmplă la Biserică este o formă de politică.”

, , ,

 1. #1 by Felix on mai 18, 2012 - 17:25

  Dacă politica ar fi doar participare activă la viaţa cetăţii, implicare în căutarea de soluţii şi aplicarea lor spre binele cetăţeanului, activitatea politică ar fi de dorit. Dar ceea ce se întâmplă la noi şi nu numai, în hăţişul imund de compromisuri, face ca politica să nu fie tocmai mediul potrivit pentru noi. Pe de altă parte ştim că e nevoie să ne implicăm, încercând să influenţăm spre bine, dar se găsesc oamenii care să-şi păstreze verticalitatea, principiile şi ţelul propus în acest mediu?
  Eu am avut o experienţă cu Mişcarea Ecologistă în 1990, în care m-am înscris fiind un ecologist convins, dar i-am părăsit în 1992 pentru că nu se făcuse nimic pe plan local din ce se promisese în campanie. Am renunţat de atunci la politică pentru a nu-mi minţi concetăţenii în numele nici unui partid, deşi pe atunci nu aveam nici o legătură cu Biserica.

 2. #2 by Marius Bota on mai 19, 2012 - 06:51

  Consider ca e gresit sa aduci politica in Biserica, dar mi se pare normal, asa cum ma implic la locul de munca, la asociatia de locatari, de pe picior de crestin, tot asa, daca ma vad in stare si Dumnezeu imi da putere sa il reprezint cu cinste si spre binele oamenilor , atunci sa ma implic si in politica. Daca insa cele doua, Dumnezeu si politica, sunt ca si pincipii, in contradictie, din punct de vedere al politicii pe care o fac, atunci cu siguranta, spun, „stop joc” politicii, iar principiile li Dumnezeu raman primordiale. Eu cred ca poti fii in politica, dar neatins de mizeriile ei!

 1. Topul postărilor pentru luna mai 2012 « Hunedoara Evanghelică

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Alătură-te altor 4.976 de urmăritori

 • e v e n i m e n t e :

  ►... CLICK pe imagine

 • Z I A R U L = informaţie pe hârtie

  Evenimentele există. Hunedoara este şi evanghelică.

  Ne lipseşte încă fluidizarea informaţiei, promptitudinea şi lucrul în echipă (un colectiv de redacţie "self-motivated"), spiritul jovial şi curajul de a schimba şabloanele învechite. Ne lipsesc aceste lucruri, nu în sensul că nu le avem, ci în sensul că facem uz de ele mult prea puţin.

  Poate că este vremea să vorbim la trecut! :)

  Doamne ajută!

  Dacă CREZI că locul tău e alături de noi, CONTACTEAZĂ-NE !

  “Good ideas are common - what's uncommon are people who'll work hard enough to bring them about”-A.B.

 • Parteneri

 • de Interes

 • Judeţe Evanghelice

 • Flickr Photos

%d blogeri au apreciat asta: