Predicatorilor, mai puneţi-vă şi în locul nostru din când în când !

Da, da, ştiu, nu-s eu în măsură să dau sfaturi. Şi mai ştiu că n-aş face „treaba voastră” mai bine, dar cum nu puteţi fi în acelaşi timp şi la amvon şi în bancă pentru ca să vă ascultaţi ce ziceţi, şi de ce nu, din când în când să vă minunaţi de zicerea voastră, de uneori plictisitoarea poveste pe care o prafrazaţi din Biblie sau de pe buzele altora (de parcă noi nu am citit-o singuri de atâtea ori…), să vă minunaţi de inutilitatea „serviciului divin” care nu are nici o aplicaţie practică, am o sugestie:

Mai puneţi-vă şi în locul nostru din când în când. Ştiţi cum? Rugaţi omul de la butoane să vă înregistreze, apoi faceţi-vă timp şi ASCULTAŢI-VĂ cu atenţie mesajul. Ajută!

Dacă nu vă va folosi la nimic altceva, poate că veţi învăţa ce greşeli să evitaţi, sau cum să nu vă predicaţi vouă, de-aţi fi voi „enoriaşul.”

Nu mi-o luaţi în nume de rău. Vă scriu pentru că-mi pasă 🙂

, , , , , , , ,

 1. #1 by Cristi Jugariu on mai 3, 2012 - 09:39

  Poate un dialog cu enoriasii in timpul expunerii, sau pur si simplu posibilitatea de a fi intrerupt din sala cu completari sau intrebari, ar rupe monotonia si plictiseala si ar forta pe toti sa se implice cel putin la nivelul mintii daca nu mai mult.

  Dar desigur sa ai curajul sa faci asa ceva, presupune si o pregatire temeinica si disponibilitate de a fi contrazis. Intr-un fel acest lucru ar trebui sa fie normal intr-o comunitate crestina, caci niciunul nu detine de unul singur tot adevarul si fiecare ar trebui sa fie zidit de ce da fiecare incheietura (incheietura fiind relatia dintre individ si Dumnezeu)

 2. #2 by Cristi Jugariu on mai 3, 2012 - 10:09

  Pai orice forma nu e buna sau sfanta in sine… forma trebuie sa fie un vas pentru continut si acest vas este bun, atat timp cat imi aduce adevarul corect si complet. Poate ca aceasta forma a fost buna intr-o vreme, dar poate nu mai e buna in aceasta vreme. A fost o vreme a discursurilor… la sedintele de partid, la festivitati, la sedintele detasamentelor de pionieri, etc. Intr-o astfel de vreme, e potrivit sa vi cu un discurs alternativ care sa ofere viata.

  Nu vreau sa fiu inteles gresit. Nu sistemul comunist a inventat discursul… l-au folosit si apostolii cu succes acum cateva mii de ani, si altii inaintea lor. Vreau sa spun ca a fost o vreme in care discursul era un instrument eficace de propaganda, fiind o forma care prindea la oameni care nu aveau acces la informatii necenzurate si credeau discursul in functie de notorietatea oratorului.

  Astazi traim o alta vreme, in care informatia este disponibila la 2 miscari de deget… o vreme in care nu iti permiti sa faci orice afirmatii gratuite si neverificate, caci imediat esti verificat (google, wiki, etc) si apoi esti aratat cu degetul (blog, facebook, tweeter, etc). Oricand niste pusti cu 5 clase pot sa se distreze de ineptiile unui pastor cu 16 clase. Astazi nu mai conteaza atat de mult notorietatea oratorului ci continutul mesajului. Dar daca continutul este servit intr-o forma irelevanta pentru vremea actuala, atunci continutul ajunge incomplet la destinatie… Si decat sa livrezi un adevar incorect sau incomplet mai bine taci din gura.

 1. Topul postărilor pentru luna mai 2012 « Hunedoara Evanghelică
 2. Postări din 2017 – 2010 | Hunedoara Evanghelică

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Alătură-te altor 4.976 de urmăritori

 • e v e n i m e n t e :

  ►... CLICK pe imagine

 • Z I A R U L = informaţie pe hârtie

  Evenimentele există. Hunedoara este şi evanghelică.

  Ne lipseşte încă fluidizarea informaţiei, promptitudinea şi lucrul în echipă (un colectiv de redacţie "self-motivated"), spiritul jovial şi curajul de a schimba şabloanele învechite. Ne lipsesc aceste lucruri, nu în sensul că nu le avem, ci în sensul că facem uz de ele mult prea puţin.

  Poate că este vremea să vorbim la trecut! :)

  Doamne ajută!

  Dacă CREZI că locul tău e alături de noi, CONTACTEAZĂ-NE !

  “Good ideas are common - what's uncommon are people who'll work hard enough to bring them about”-A.B.

 • Parteneri

 • de Interes

 • Judeţe Evanghelice

 • Flickr Photos

%d blogeri au apreciat asta: