O abordare superficială a sfinţeniei

„Cum poate fi identificat duşmanul căruia Scriptura îi spune „lumea”? Să fie consumul de băutură, fumatul sau dansul? Să fie mersul la cinema sau jocul de cărţi? O asemenea abordare a sfinţeniei rămâne superficilă şi, în plus este ridicolă. Ea ne face insensibili la faptul că răul şi binele sunt lucruri mult mai grave. Scripturile nu condamnă nicăieri consumul de alcool, ci beţia, dansul constituie o parte importantă a vieţii regelui David, iar existenţa unor filme artistice pline de substanţă este la fel de adevărată ca şi existenţa unor biserici cu totul lipsite de sfinţenie.

Nu, „lumea” nu este un loc sau o serie de comportamente – ea reprezintă orice sistem alcătuit prin păcatul nostru colectiv, orice întâlnire a falselor personalităţi pe care le afişăm pentru a ne răni între noi şi pentru a ne distruge reciproc. Dacă am aduna toate aceste măşti într-un birou sau un club, ori într-o biserică, am obţine ceea ce Scripturile numesc „lumea”. ” – John Eldredge, Wild at Heart,  pg. 120, sublinierea adăugată.

, , , , , , , ,

 1. #1 by tavi on aprilie 14, 2012 - 13:08

  Lumea – este sistemul care-L IGNORA pe Dumnezeu .
  Daca BAUTURA te ajuta sa te INCHINI lui Dumnezeu in Duh si Adevar, foloseste-o !
  Trupul nostru este Templul( lui Dumnezeu ) Duhului Sfant , daca prin fumat ii conferim o mai mare STRALUCIRE , Fumeaza !
  In timp ce dansezi , daca gandul tau se indreapta spre Dumnezeu , si te simti motivat de a-L inalta pe El si a te mici pe tine ( ca David ) , danseaza ! ( A se remarca ca femeile nu participau la Dans , impreuna cu barbatii ).
  Daca in timp ce esti la cinema , intreaga ta fiinta ( gandul , privirea , inima ,…,)este preocupata sa-L onorezi , esti in locul potrivit .
  Daca in timp ce joci carti I-I esti multumitor lui Dumnezeu si consideri ca este un timp rascumparat pentru Slava lui Dumnezeu si pentru satisfacerea unei placeri personale , e ok.

 2. #2 by calatorru on aprilie 18, 2012 - 08:07

  Desigur, hai sa fim extremisti… de parca TOT ce facem, facem spre SLAVA lui Dumnezeu…

  Autorul celor scrise mai sus tocmai asta scoate in evidenta: SUPERFICIALITATEA unei astfel de abordari a sfinteniei, tocmai ca se preocupa de cele exterioare, de „frunze”. Da, cele enumerate de el pot fi pacatoase, insa pe de alta parte nu inseamna ca daca nu le fac, sunt sfant. Felul in care utilizam un lucru il face sa fie pacatos sau nepacatos, ex. cutitul, vorbele, filmele, etc.

  Sa deschid si eu o lista de lucruri pe care le facem, pe care NU le consideram prea pacatoase, dar care sunt diferite doar in FORMA de cele de mai sus, si au prea putin a face cu sfintenia?

  Noi, evanghelicii, nu le facem (pe fata) pe cele VIZIBIL „pacatoase” si ne extragem astfel un FALS sentiment de sfintenie *(de care si cu care suntem mandri)

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Alătură-te altor 4.975 de urmăritori

 • e v e n i m e n t e :

  ►... CLICK pe imagine

 • Z I A R U L = informaţie pe hârtie

  Evenimentele există. Hunedoara este şi evanghelică.

  Ne lipseşte încă fluidizarea informaţiei, promptitudinea şi lucrul în echipă (un colectiv de redacţie "self-motivated"), spiritul jovial şi curajul de a schimba şabloanele învechite. Ne lipsesc aceste lucruri, nu în sensul că nu le avem, ci în sensul că facem uz de ele mult prea puţin.

  Poate că este vremea să vorbim la trecut! :)

  Doamne ajută!

  Dacă CREZI că locul tău e alături de noi, CONTACTEAZĂ-NE !

  “Good ideas are common - what's uncommon are people who'll work hard enough to bring them about”-A.B.

 • Parteneri

 • de Interes

 • Judeţe Evanghelice

 • Flickr Photos

%d blogeri au apreciat asta: