Privind la cei ce se ostenesc între noi

Unul din lucrurile care fac parte din latura negativă a lucrurilor care se întâmplă în mediul evanghelic este zvonul.

Concret, unii aţi auzit poate multe zvonuri despre biserica baptistă Maranata din Hunedoara. Cei pe care v-a interesat, aţi căutat probabil să mergeţi dincolo de zvon pentru a avea astfel o încredinţare bazată pe cercetarea proprie şi astfel să fie cât mai temeinică.

Dincolo de tot ceea ce este zvon, care de cele mai multe ori are conotaţie negativă, vreau să vă spun un lucru pozitiv despre biserica Maranata şi o spun în cunoştinţă de cauză şi anume

Restul se poate citi pe http://emiciupe.wordpress.com/

, ,

 1. #1 by aneta on aprilie 10, 2012 - 15:01

  circ gratis si cum orice circ care e gratis e de proasta calitate!

 2. #2 by ramona on aprilie 10, 2012 - 15:05

  asta da priveghi, nu prea s-a ras dar a reusit sa inerveze pe multi cu panarama asta!

 3. #3 by carmen on aprilie 10, 2012 - 15:07

  auzi, mai ruben cine ia dat voie la ciupe asta sa faca show-ul asta de proasta calitate?
  sant penibili.

 4. #4 by calatorru on aprilie 10, 2012 - 16:25

  Fiecare cu parerea lui. Altii sunt de alta parere. Care sa fie mai buna decat care?… hai sa judecam altadata.

 5. #5 by emi on aprilie 11, 2012 - 04:09

  Interesante comentarii. Deci au început să vină şi cele negative. E bine venită orice observaţie pertinentă. Pentru viitor deacum. Da hai să vedem ce-i cu ele. Aneta, ai scris prea puţin ca să îmi pot face o idee cât de cât despre ce vrei să zici, dar ca idee, nu orice e gratis e prost. Ramona, nu s-a prea râs pentru că nu ăsta era scopul şi nici priveghi nu a fost. Cred că nici la priveghiurile nostre nu se va râde, poate doar ca şi acum în anonimat. Cât despre lucrurile frumoase care se vor spune atunci despre noi putem doar încerca să ne imaginăm care ar fi că nu le vom auzi, chiar dacă ai vrea aşa de mult. Eşti şi tu între cei „inervaţi”? Cât despre Carmen, înţeleg că tu nu mi-ai fi dat voie să fac acest „show”. Ce să fac dacă nu am putut să beneficiez de preţioasa ta cenzură? Nu am răspuns în batjocură sau fără consideraţie celor care aţi comentat, dar aşa am găsit de bine la nişte cuvinte scrise într-un oarecare anonimat. Poate vor veni însă şi păreri argumentate. E loc şi pentru ele.

 6. #6 by tavi on aprilie 14, 2012 - 13:29

  ” au inceput sa vina si cele negative ” – Unde sunt cele pozitive ???

  ” nu orice e gratis e prost ” – aici ai dreptate : MANTUIREA e GRATIS si e BUNA. ( Oferta Divina ). IERTAREA ( pe care o acordam semenilor / fratilor ) e Buna …
  – dar , UN CIRC – e un spectacol , care poate fi apreciat sau nu ca fiind de o calitate buna sau …proasta . ( Un spectacol , anuntat , mediatizat , cu un subiect de interes general , …, la a carui participare iti comsimti prezenta – poate fi perceput , la final , ca e BUN…, desi nu e obligatoriu ! ).

 7. #7 by tavi on aprilie 14, 2012 - 13:59

  ” priveghi nu a fost ” – da si eu zic la fel , nu a fost priveghi.
  De ce ? –1 . Nu a murit nimeni .- vizibil ,( poate …unul sau mai multe duhuri ).
  2. Nu a plans nimeni . ( nu s-au vazut lacrimi , tanguiri …pentru pierderea suferita ).
  3. Nu s-a vestit Cuvantul Domnului . ( – de mangaiere , pentru „pierderea ” …suferita ).
  4. Nimeni ne si-a luat ” ADIO ” . ( Ne-om vedea la acelea tarmuri .) .

  pentru ca , DA , nu aceasta s-a DORIT.

  Dar ce s-a OBTINUT ? -O ZI DE SARBATOARE ? – INCHINATA DOMNULUI ?.
  – O ZI DE INVIERE ? – a sufletului mort in pacate ?
  – O ZI DE BUCURIE ? – a partasiei cu ISUS.?.

  cum nu s-au obtinut acestea , as zice si eu ca a fost o…” PANARAMA „

 8. #8 by Adi on aprilie 14, 2012 - 16:15

  Ma bucur Emi ca nu ai avut ocazia de a te bucura de cenzura, (pentru ca avem libertate in Hristos), dar cred ca de bun simt (si spun bun simt, pentru ca nu vreau sa aduc in discutie, responsabilitatea celui care se urca la amvon, scopul lui,… etc.) ar fi fost sa te asiguri ca, prezentand un punct de vedere al Bisericii, acel punct de vedere era intradevar al Bisericii si nu al tau. Vreau sa cred ca nu te-ai folosit de amvonul bisericii pe post de portavoce pentru opiniile tale (pentru ca l-ai fi pangarat astfel), cu toate ca ai spus ca nu faci parte dintre predicatori, vreau sa cred ca, te-ai rugat pentru programul tau, ca si cum ai fi facut-o daca ai fi predicat.
  Cenzura are intradevar conotatii negative, (aduce aminte de inchizitie, comunism….) dar cred ca mai de folos decat cenzura ar fi,…… intelepciunea. Cu caldura iti recomand Matei 10:16.
  Ar mai fi multe de zis, dar ma stradui sa nu cad in a doua categorie a versetului. 🙂

 9. #9 by cris on aprilie 14, 2012 - 18:43

  acum totul a trecut dar a ramas un gust amar . ar trebui cei din conducere sa nu mai lase astfel de indivizi incompetenti sa se manifeste in libertate, ca se intampla astfel de ,,show-uri,, nedorite.

 10. #10 by cris on aprilie 14, 2012 - 18:46

  apropo… zicea ca urmeaza episodul al 3 lea, mi-e groaza la ce va urma daca il scapam din ochi si va face iar vreo tampenie!
  ( asta e de ala ..in serie)?

 11. #11 by emi on aprilie 14, 2012 - 19:04

  Apreciez răspunsul tău ,Tavi, dar vine cam în locul altora care au aruncat niște cuvinte și apoi liniște. Nu prea reușesc să înțeleg ce vrei să spui cu priveghiul și cu circul, dar părerea ta cum că a fost o PANARAMĂ o înțeleg pe deplin. Adică faptul că e părerea ta. Unde sunt cele pozitive? Sunt, chiar dacă nu le vezi scrise.

 12. #12 by emi on aprilie 14, 2012 - 19:18

  Adi, nu prea înțeleg ce vrei să spui prin punctul de vedere al Bisericii. Cu privire la faptul de a mă fi rugat înainte, cred că am avut timp în cele câteva luni de pregătire. Ce mă deranjează întrucâtva este expresia „programul tău”. De fapt nu ar trebui să mă deranjeze pentru că poți oricând să spui „predica lui…”, „poezia lui…”, etc. Cu sfatul referitor la înțelepciune sunt întru totul de acord. Prin versetul recomandat, trebuie să-ți spun că nu prea înțeleg ce vrei să spui, în contextul nostru. Care e a doua categorie a versetului?

 13. #13 by emi on aprilie 18, 2012 - 08:52

  Cris, după cum scrii, înțeleg că ești pe undeva prin apropiere pentru că se pare că ești afectat (-ă) în mod direct de cele întâmplate. Mai înțeleg că te crezi un mesia care ai misiunea de a ne salva de ceva „mai rău”. Parcă aș vrea să știu cine este în spatele prenumelui sau pseudonimului Cris, dar îmi doresc totuși puțin aceasta. Mi te imaginez stând în biserica ta, dacă bănuiesc bine că mergi la vreuna, și ai slujba împărțirii botnițelor de forță (echivalentul cămășilor de forță). Dar poate greșesc. Posibil că tu le montezi. Dacă nu faci parte din biserica Maranata, și chiar dacă, pentru un eventual episod 3 folosește telecomanda și schimbă pe ceva care nu-ți tulbură liniștea. Sau somnul.
  Ai fost cel mai jenant dintre comentatori. Competentule. Sper totuşi că tu nu eşti în serie. E suficient, chiar prea mult, să fii unicat.

 14. #14 by emi on aprilie 18, 2012 - 17:03

  Mai demult mă întrebam destul de des un lucru. Cu cât trecea timpul, mă întrebam tot mai rar, dar acum cred că m-am vindecat de a-mi mai pune această întrebare. Şi anume mă întrebam cum de a fost posibil ca să-L omoare evreii pe Fiul lui Dumnezeu? Cum au putut ca să se poarte aşa cu El? Era doar de-al lor. Din sângele și neamul lor. Conaționalul lor. Acuma, noi știm răspunsul; pur și simplu (dincolo de faptul că era în planul dinainte de veșnicii aceasta) le-a înșelat așteptările cu privire la Mesia pe care ei Îl așteptau. Le-a stricat tradiția, nu vorbea ca și învățătorii consacrați. Era una în Israel la care țineau cu toții, până la fanatism chiar. Era Legea. Încă o mai numeau Legea lui Moise dar se autoînșelau. Era demult legea lor. Era tradiția lor.
  Am încetat să mă mai întreb asta pentru că sunt aproape sigur că la fel ar păți Domnul și dacă ar veni acum. Poate că azi ar suferii chiar mai mult pentru că au evoluat și metodele de tortură, iar ironiile sunt mult mai ascuțite, iar ale altora de-a dreptul mai brute.
  Avem și noi tradiția noastră și nu cumva să încerce cineva să o strice că sărim (unii) ca vulturii asupra lui. Dacă aș fi bătut câmpii spunând nimic, cum se întâmplă de atâtea ori, nimeni nu s-ar fi scandalizat, nimeni nu s-ar fi șifonat. Uitându-mă la nivelul majorității comentariilor, a marii majorităţi chiar, mă văd obligat ca să fac o subliniere. Nu mă aseamăn pe mine cu Hristos în ceea ce am spus mai sus. Aseamăn doar situația dată cu unele de pe vremea Lui.
  Nu regret ceea ce am făcut. Mă bucur pentru ideea noastră și pentru toți aceia care cu seriozitate, și prima și a doua oară, au răspuns provocării de a încuraja prin cuvinte pe cineva și pentru că ei au reușit să înțeleagă sensul acestei acțiuni. Nu cred că vreunul a făcut vreun efort considerabil pentru asta. Pentru a înțelege sensul. Înţeleg că pentru voi, comentatorii neinvitaţi, s-a dovedit a fi un efort peste măsura puterilor voastre. Şi mă mai „îngrijorează” ceva cu privire la voi; nici măcar nu era hrană tare asta…
  Am fost cât se poate de concret în ceea ce am spus, dovadă tresărirea multora. Dacă aș fi bătut câmpii, cum am mai spus, ați fi dormit liniștiți, dar cum a apărut ceva diferit, ați spus direct și rapid că așa ceva nu se face. Ei bine, iată că se face.
  Nu regret deloc pentru că nu a reușit nimeni să-mi dovedească faptul că am păcătuit cu ceva. Tot ce am citit de la voi au fost doar idei și convingeri poate, personale, care trebuiesc respectate, dar aplicate doar acolo, în privat.
  În lumea tehnicii în care trăim cu toții în prezent, avem o posibilitate imensă care dacă ar fi posibilă în lumea fizică, am face așa des uz de ea. În lumea tehnicii, în cazul nostru pe net, este folosibilă această posibilitate. Mă refer la marea descoperire a butonului „delete”. Nu l-am folosit totuşi în cazul unor comentarii de față, chiar dacă s-ar fi impus aceasta. Trăiesc și ei printre noi și avem astfel ocazia ca să ne mai minunăm. Dacă nu ar veni din anonimat, am putea să ne și ferim. Majoritatea celor care ați comentat, folosind chiar și cuvinte jignitoare, sunteți de toată rușinea. Consider o rușine pentru comunitatea evanghelică, dacă îi apartineți, gândirea și exprimarea voastră.
  Chiar nu înțeleg, măi deranjaților și deranjatelor, ce aveți voi a face cu ce s-a întâmplat la Maranata. Cine v-a invitat să vă dați cu părerea? Și dacă te-ai autoinvitat, atâta cultură nu ai sau bun simț pe care îl amintea unul dintre voi, ca să spui un lucru frumos și constructiv. N-aș vota pentru asta, dar unora v-ar trebui interzise din start comentarile cu privire la orice.

 15. #15 by aneta on aprilie 19, 2012 - 18:53

  in lumea bloggerilor se da spam la comentarii scrise de indivizi cu grave probleme de gramatica ca cel de mai sus ,si nu la comentarii care critica pe cineva care face o prostie si asteapta aplauze(laudatio)

 16. #16 by emi on aprilie 20, 2012 - 05:30

  Aneta, văd că ești perseverentă. Ești cea cu senzația de circ. În fine. Am o întrebare care ți se adresează, dacă înțeleg bine ce scrii. Eu sunt „individul” care a scris mai sus și aștept să identifici câteva din problemele de gramatică pe care le-ai găsit. Ar trebui să fie măcar două, c-ai folosit pluralul. Da chiar te rog asta. Până atunci, la trei rânduri scrise de tine găsesc vreo cinci greșeli inadmisibile pentru cineva care vorbește de gramatică. Dacă n-ai un răspuns, atunci ultima frază din textul de mai sus este în mod special și pentru tine. Încă ceva; folosești cuvântul prostie. Eu înțeleg ușor că asta e părerea ta, dar spune-o și în cuvinte. Nu pentru toți e ușor de înțeles.

 17. #17 by emi on aprilie 30, 2012 - 19:18

  Biserica trece prin criza si in situatii de criza oamenii isi arata identitatea adevarata. Am apreciat atunci – si o fac si astazi – ceea ce Domnul i-a pus in gand lui Emi si sotiei lui sa faca si cred ca asta ar trebui sa fie „normalitate” intr-o biserica normala. In tara in care sunt acum exista o luna intreaga in care pocaitii isi apreciaza slujitorii. M-am bucurat ca la Hunedoara se intampla asemenea lucruri si cu o inima deschisa am inregistrat mesajul video pentru Biserica Maranata si pastorul ei. Ceea ce inteleg din mesaj este ca unii „pocaiti” s-au tulburat si au tulburat si pe altii. Ce trist. Atat de usor sunt gata oamenii sa barfeasca, sa jigneasca si sa insulte si ce greu este sa apreciezei si sa vorbesti de bine pe un slujitor al Domnului.
  Felicitari lui Emi si sotiei lui. Felicitari si tie si altor „anonimi” sinceri si cu capul pe umeri. Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti ca sa faceti ceea ce-I aduce Slava Numai LUI!
  Mihai Sarbu pentru http://emiciupe.wordpress.com

  • #18 by tavi on mai 1, 2012 - 12:39

   Fr. Mihai Sarbu , as dori sa-mi raspunde-ti dumneavoastra la cele de mai jos :

   1 . Este foarte adevarat ca Biserica trece prin criza si ” doar unii ” isi arata identitatea adevarata . Eu sunt unul din cei doi presbiteri ai bisericii locale si dupa cum ati constatat , niciunul dintre noi ( si alti slujitori locali ) nu si-a exprimat … ” identitatea adevarata ” , oare de ce ?.
   2. Trebuie sa intelegem ca pana cand ” Emi si sotia lui ” nu au facut ceea ce au facut am fost o biserica anormala ?
   3. Biserica Maranata nu se identifica cu una sau alta din actiunile unuia sau altuia din membrii ei . Fr. Ficut Liviu a venit in Biserica Maranata cu un mandat precis – in doua sarcini – 1. sa aduca unitate in Biserica , si , 2 . sa ” instaleze ” un Pastor . Dupa un an si cinci luni – de slujire – niciunul din ” obiective ” nu a fost atins . Considera-ti , ca e … ?
   4. Este trist , ca „pocaitii” s-au tulburat …, dar ” VAI ” de ce prin care vine , … nu crede-ti ? ( Ca nu a fost vorba despre un ” MESAJ DE POCAINTA ” ! ).
   5. A nu se intelege ca sunt impotriva ” aprecierii ” si ” a vorbi de bine ” pe un slujitor al Domnului . Dar , consider ca trebuie facuta cu : – PRUDENTA !!!. Gresesc , cumva ?.
   6. Daca considerati ca nu sunt ” cu capul pe umeri ” , cu tot respectul , va rog sa mi-o spuneti !.
   7. Daca considerati ca ceeea ce fac nu-I aduce ” SLAVA NUMAI LUI ” , va rog sincer , sa o spuneti . ?

   PS. Accept si alte …comentarii. TAVI.

 18. #19 by calatorru on mai 1, 2012 - 18:12

  Incercati, va rog, sa discutati idei, variante, nu persoane (mai ales cele care nu-s de fata, care nu participa la discutie)
  Daca discutia deviaza, voi fi nevoit sa moderez, sau sa va rog sa dialogati in privat 🙂

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Alătură-te altor 4.975 de urmăritori

 • e v e n i m e n t e :

  ►... CLICK pe imagine

 • Z I A R U L = informaţie pe hârtie

  Evenimentele există. Hunedoara este şi evanghelică.

  Ne lipseşte încă fluidizarea informaţiei, promptitudinea şi lucrul în echipă (un colectiv de redacţie "self-motivated"), spiritul jovial şi curajul de a schimba şabloanele învechite. Ne lipsesc aceste lucruri, nu în sensul că nu le avem, ci în sensul că facem uz de ele mult prea puţin.

  Poate că este vremea să vorbim la trecut! :)

  Doamne ajută!

  Dacă CREZI că locul tău e alături de noi, CONTACTEAZĂ-NE !

  “Good ideas are common - what's uncommon are people who'll work hard enough to bring them about”-A.B.

 • Parteneri

 • de Interes

 • Judeţe Evanghelice

 • Flickr Photos

%d blogeri au apreciat asta: