Hunedoara în lume: Emi Banciu

Mă cheamă Emi Banciu.

M-am nascut si am crescut in Hunedoara, oras pe care tot timpul il voi purta cu mine in inima oriunde voi merge. Am studiat timp de trei ani la Facultatea de Litere si Arte ‘Lucian Blaga’ in Sibiu. Timp in care am invatat foarte multe dar din pacate nu am absolvit. Poate candva in viitor ma voi intoarce si voi termina ce am inceput.

In septembrie 2010 am ajuns pe meleagurile Marii Britanii cu un bilet de avion doar dus. Eram convins ca nu o sa ma intorc acasa pana nu o sa reusesc sa fac ceva seminificativ. Aveam un interviu la o biserica pentru un post de ‘internship’ pe un an de zile. Nu stiam exact ce inseamna aceasta dar stiam ca nu vreau sa ma intorc acasa. Interviul nu mi sa parut  foarte lung dar am avut ceva emotii pentru ca stiam ca daca nu obtin acest job nu am incotro sa merg. Dupa interviu am parasit sala putin optimisit si am plecat la o plimbare prin oras unde am reusit sa ma ratacesc. Cand am ajuns intrun final inapoi la biserica am fost intrebat daca as dori sa lucrez pentru ei pentru ca interviul a fost un success. Asa ca din septembrie 2010 lucrez la biserica St. George’s din Leeds, Anglia ca ‘children’s intern’.

 Ma ocup cu sesiunile de duminica dimineata pentru copii. Acum dupa ce am capatat putina experienta in lectiile cu copiii incerc sa incurajez lideri noi care vin sa faca mai multe lucruri din fata, cum ar fi cantece, lectii, povestiri.

Deasemenea sunt implicat si in ‘Refuel’ un eveniment care se intampla odata la fiecare 3 luni si care este pentru copiii din tot orasul. Este organizat de mai multe biserici din Leeds si am fost invitat sa vorbesc de doua ori. A fost superb, prima data am avut foarte mari emotii dar a doua oara a fost mult mai bine si chiar am depasit timpul ce mi-a fost alocat.

Am organizat aici la St. George’s ‘the shoebox appeal’ pentru a trimite cadouri de craciun pentru copiii din Hunedoara. Am facut acest lucru in colaborare cu mai multe biserici din Anglia si Scotia si cu Centrul Crestin Betleem din Hunedoara. Aici la biserica unde lucrez eu am strans in jur de 330 de cutii cu cadouri iar in total de la toate bisericile au fost in jur de 3000. Superb 🙂

De aproape trei luni am inceput un nou job din care mai am doar vreo 6 saptamani. Lucrez in colaborare cu St. Mary’s Church, o biserica de aici din Leeds. Acest job include multe intalniri cu oamenii din cartier care au un rol specific pentru a vedea cum poate biserica sa se implice in comunitate si cum poate servi copiii care se afla acolo. Am vorbit cu oameni politici, oameni care conduc scoala si cu cei de la YMCA care au o baza in acea comunitate. De asemenea ne-am intalnit cu cei de la centrul de copii si cu foarte multi oameni din cartier ca sa aflam putin din istoria acelei comunitati. Am fost de asemenea in alte locuri din Leeds si Bradford pentru a vedea cum fac ei lucrurile si analizand sa vedem daca St. Mary’s ar putea face ceva similar.

De 3 saptamani am inceput sa ofer 2 ore pe saptamana la YMCA, un loc foarte popular in comunitate unde merg foarte multi copii. Am facut asta pentru a cunoaste copiii mai bine si pentru a interactiona cu ei de asemenea.

Cand vom termina acest proiect Consiliul Bisericii va analiza toate informatiile pe care le-am adunat si vor decide daca vor incepe ceva in comunitate si daca vor angaja pe cineva sa se ocupe de aceasta lucrare.

Eu mai am 5 luni din contractul cu St. George’s si apoi nu stiu inca unde ma va duce Dumnezeu. Sper sa raman tot in acest domeniu, sa lucrez cu copiii si sa incerc sa fac o diferenta, cat de mica sau de mare, in viata lor.

Imi place enorm de mult sa spun povestiri din biblie si odata pe luna merg intr-o scoala de aici din Leeds si anume St. Chad’s Church of England Primary School. Toata scoala se intalneste timp de jumatate de ora in fiecare dimineata pentru a avea un timp de lauda si inchinare. Rolul meu este sa spun o povestire din biblie pe o anumita tema. Nu am ocazia prea des sa vorbesc in fata la aproximativ 150 de copii odata asa ca sunt foarte bucuros si entuziasmat cand sunt invitat in acea scoala.

Cam atat despre acesti doi ani din viata mea. To be continued!

http://www.facebook.com/profile.php?id=1523584913

, , ,

 1. Lasă un comentariu

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Alătură-te altor 4.975 de urmăritori

 • e v e n i m e n t e :

  ►... CLICK pe imagine

 • Z I A R U L = informaţie pe hârtie

  Evenimentele există. Hunedoara este şi evanghelică.

  Ne lipseşte încă fluidizarea informaţiei, promptitudinea şi lucrul în echipă (un colectiv de redacţie "self-motivated"), spiritul jovial şi curajul de a schimba şabloanele învechite. Ne lipsesc aceste lucruri, nu în sensul că nu le avem, ci în sensul că facem uz de ele mult prea puţin.

  Poate că este vremea să vorbim la trecut! :)

  Doamne ajută!

  Dacă CREZI că locul tău e alături de noi, CONTACTEAZĂ-NE !

  “Good ideas are common - what's uncommon are people who'll work hard enough to bring them about”-A.B.

 • Parteneri

 • de Interes

 • Judeţe Evanghelice

 • Flickr Photos

%d blogeri au apreciat asta: