„a impacta” :)

„A impacta” este varianta încă neoficială a substantivului impact 🙂 În seara asta l-am auzit din nou folosit ca verb şi probabil prin uzanţă îşi va face loc în dicţionar tot aşa cum şi-a făcut deja loc în vorbire.

Cuvântul ăsta poate fi aşezat în seria cuvintelor „credinţă”, „exemplu”, „influenţă” pentru că indiferent ce aş sau ai face şi oricum am fi, de credinţă nu putem fugi, doar că de la caz la caz obiectul credinţei diferă (unii cred că DA, alţii cred că NU), un exemplu tot suntem, fie bun fie rău, şi o influenţă mai mare sau mai mică tot avem, fie într-o direcţie fie în alta.

Am citit pe un blog cu ceva vreme în urmă sintagma următoare şi mi-a plăcut, cel puţin estetic-auditiv, dacă nu ar avea ceva mai mult de atât: „Aspire to Inspire Before you Expire” (Aspiră să Inspiri înainte să Expiri)

Elementul TIMP complică „puţin” lucrurile. Determinismul alegerilor ar trebui să ne facă să ne gândim de 2 ori înainte de a alege, pentru că aşa cum spunea altcineva „deşi alegem ce semănăm nu mai putem alege ce culegem” şi „deşi stă în puterea noastră să hotărâm când semănăm, nu tot noi hotărâm timpul recoltei”, fie că vorbim despre partea bună a alegerilor fie despre cealaltă parte.

Dacă nu alegem nimic, AIA alegem, pricină din care ar fi bine să nu lăsăm lucrurile „în voia sorţii” ci să le creem de două ori, o dată în plan mental, apoi în faptă (potrivit planului), aşa cum face de la început şi până la sfârşit Dumnezeul istoriei. Iar nouă ni se spune… să „călcăm pe urmele Lui.”

Sunt oameni, sunt cărţi (scrise de oameni), sunt situaţii de viaţă, sunt crize care au impactat viaţa noastră. Se pare că nu există cale de mijloc, se pare că nu putem scăpa de impactul altora în viaţa noastră şi nici de impactul nostru în viaţa altora.

Ne rămâne doar alegerea.

Timpul se scurge cu consecvenţă, ca nisipul printre degete. Ziua de azi e „moale” se lasă modelată, însă după fiecare noapte se „împietreşte” în amintirile istoriei, fără să-i mai putem face noi ceva, în afară de contemplare, o contemplare uneori cu bucurie, alteori cu regret.

Consecvenţa (se pare că) e unul din modurile în care cele bune au impact. Cele rele ne atrag mai repede, însă pe cele bune le (su)punem la test, şi ăsta e unul dintre teste.

Pentru că încerc să am impact, încerc să fiu consecvent. Măsura în care reuşesc sau nu încă nu o cunosc.

„Suntem ceea ce facem in mod repetat, de aceea măiestria nu este o artă, ci o deprindere” – Aristotel

poza de aici

, , , , , ,

 1. #1 by danasisoev on martie 5, 2012 - 13:36

  Intalnirile cu oamenii lasa urme, e vorba de influenta pe care ei o au in viata noastra! Uneori insa suntem atat de tare afectati de personalitatea celuilalt sau de felul lui de a fi si a gandi, ca putem vorbi de un „impact”: suntem aruncati de pe orbita noastra si determinati sa pornim pe un nou traseu. Recent mi s-a intamplat! 🙂

 1. Topul postărilor pentru ultimele 30 de zile (august 2012) « Hunedoara Evanghelică

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Alătură-te altor 4.975 de urmăritori

 • e v e n i m e n t e :

  ►... CLICK pe imagine

 • Z I A R U L = informaţie pe hârtie

  Evenimentele există. Hunedoara este şi evanghelică.

  Ne lipseşte încă fluidizarea informaţiei, promptitudinea şi lucrul în echipă (un colectiv de redacţie "self-motivated"), spiritul jovial şi curajul de a schimba şabloanele învechite. Ne lipsesc aceste lucruri, nu în sensul că nu le avem, ci în sensul că facem uz de ele mult prea puţin.

  Poate că este vremea să vorbim la trecut! :)

  Doamne ajută!

  Dacă CREZI că locul tău e alături de noi, CONTACTEAZĂ-NE !

  “Good ideas are common - what's uncommon are people who'll work hard enough to bring them about”-A.B.

 • Parteneri

 • de Interes

 • Judeţe Evanghelice

 • Flickr Photos

%d blogeri au apreciat asta: