„Gânduri pentru biserica generaţiei mele”

Seamănă cu ce avem noi (deja)?

„Observ tot mai mult un lucru, care cumva ma deranjeaza. Observ, cum biserica nu mai e relevanta pentru generatia mea. Si  asta din mai multe motive.

Un motiv este poate, pentru ca a ales sa traiasca in trecut. Am auzit pe multi care au zis ca Biserica nu se schimba, fiindca Dumnezeu nu se schimba. Ce se intelege gresit este ca Biserica nu e Dumnezeu. Biserica suntem noi, cei care o alcatuim. Vad multe biserici care datorita ideii de pastrare a vechilor traditii, incep sa piarda aceasta generatie. Vad cum religia este asezata mai presus de Cristos. Vad biserici care indeparteaza oamenii, datorita rigiditatii membrilor ei, rigiditate in a intelege ca Biserica nu e asezata aici sa forteze omul sa se schimbe sau sa il incadreze in tiparul respectivei bisericii sau in tiparul personal al unuia dintre membri. Acestea  nu inteleg ca Biserica nu e judecator, ca ea nu are scopul aici pe pamant de a promova un stil de viata propriu. Cel care schimba omul e Dumnezeu si cel care il judeca e tot El.

Ce trebuie sa faca Biserica este, sa il arate pe Cristos lumii, sa aduca pace, vindecare, intelegere, claritate oamenilor care traiesc inca in intuneric. Observ tot mai mult ca multi promoveaza intai ideologia bisericii, inainte de a prezenta ideologia lui Cristos. Observ tot mai multe biserici care se  indeparteaza de oameni, zicand ca lumea e murdara si ca trebuie sa existe o separare intre ea si lume. Suna destul de bine, dar cat e de gresit. Crestinii in loc sa fie relevanti intre cei care nu il cunosc pe Dumnezeu, nu au cum sa faca asta, fiindca nu au prieteni necrestini, pentru ca ii vad ca pe acestia niste murdari si pacatosi si sunt invatati sa se indeparteze de ei. In final pentru cine e Biserica? Pentru cine suntem pusi aici pe pamant? Pentru noi insine? Pentru cine a murit Cristos? Pentru El? Mi se pare ca suntem asa egoisti in ideea de a trai o viata diferita de lume, ne  indepartam de cei pentru care a murit Cristos. Multi vad biserica in mod gresit, ca pe locul in care nu poti intra daca nu esti convertit.  Imi amintesc multe intamplari in care se aduceau tineri de pe strada in biserica,  iar unii dintre bine intentionatii frati si surori ii intampinau cu “sfaturi pline de dragoste”  legate de felul in care trebuie sa arati atunci cand intri intr-o biserica, adica ce frizura si ce haine trebuie sa porti. Cunosc zeci de tineri pe care Biserica i-a pierdut in felul acesta.

E trist, e trist pentru ca nu il vad pe Isus facand lucrurile acestea.

Este nevoie de biserici vii, dar in sensul in care il zice Biblia, nu in sensul in care il intelege majoritatea. O biserica vie e cea care stie sa se foloseasca de resursele de care dispune pentru a ajunge in lume. Azi incercam sa aducem necrestinul in biserica, pentru a-l cunoaste pe Dumnezeu. Nu avem curajul sa iesim, pentru ca e posibil sa ne vada altii, si sa ne vorbeasca de rau (cum sa intru eu intr-un bar sau in locuri  spurcate in care ai putea sa intalnesc pacatosi).. Nu pot face asta,fiindca m-as simti pacatos. E mai sigur sa pasesc in biserica, decat in baruri.

Din interiorul bisericii, la caldura predicilor lacrimogene si a cantecului in surdina, multi au adormit, dar e asa linistit somnul sub aripa Domnului. Numaram membrii si ni se pare ca suntem in grafic, dar nu ne uitam ca majoritatea sunt copiii nostri, care au crescut in mediul acesta crestin si carora le e bine aici si care oricum nu ar sti ce altceva sa faca. Tinerii acestia pot fi catalogati in trei tipuri: cei care se pierd datorita marii prapastii intre biserica si lume, cei care vor ramane in interiorul bisericii si vor trai confortabil in interiorul acestui mediu, vor canta in cor, vor fi participanti la toate programele bisericii, vor fi bine vazuti de lideri si parinti,  iar  al treilea tip sunt cei care poate vor vedea cat de gresit e tot ce se intampla si vor incerca sa faca ceva, dar se vor lovi de rigiditatea si “dragostea rautacioasa” a celor ce promoveaza acest sistem, si vor ajunge ori exclusi ori vor pleca de buna voie.

Observ tot mai mult ca oamenii sunt convertiti la o biserica si nu la Cristos.

Citeşte tot: http://punctulcentral.org/2011/04/07/ganduri-pentru-biserica-generatiei-mele/

, , , , ,

 1. Lasă un comentariu

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Alătură-te altor 4.975 de urmăritori

 • e v e n i m e n t e :

  ►... CLICK pe imagine

 • Z I A R U L = informaţie pe hârtie

  Evenimentele există. Hunedoara este şi evanghelică.

  Ne lipseşte încă fluidizarea informaţiei, promptitudinea şi lucrul în echipă (un colectiv de redacţie "self-motivated"), spiritul jovial şi curajul de a schimba şabloanele învechite. Ne lipsesc aceste lucruri, nu în sensul că nu le avem, ci în sensul că facem uz de ele mult prea puţin.

  Poate că este vremea să vorbim la trecut! :)

  Doamne ajută!

  Dacă CREZI că locul tău e alături de noi, CONTACTEAZĂ-NE !

  “Good ideas are common - what's uncommon are people who'll work hard enough to bring them about”-A.B.

 • Parteneri

 • de Interes

 • Judeţe Evanghelice

 • Flickr Photos

%d blogeri au apreciat asta: