Dizabilitatea mea – Abilitatea lui Dumnezeu

Maria Florea despre proiectul „Teren Comun”

Maria Florea

Se întâmplă să fiu întrebată: „Cine este modelul tău în viaţă?” Probabil unii s-ar aştepta să audă numele unui om notabil, faimos, cu nenumărate realizări ca răspuns la această întrebare. Ei bine, exemplele mele în viaţă nu se încadrează în aceste şabloane care tind să devină tot mai sociale. Mai degrabă modelele mele sunt oameni aparent fără prea multă valoare şi cu nu prea multe de oferit din perspectiva societăţii; oameni simpli… Ca Dora, care, în ciuda handicapului ei, e una dintre cele mai puternice luptătoare pe care mi-a fost dat să le cunosc… Ca Simona, care inexplicabil te molipseşte, dintr-un scaun cu rotile, cu bucuria-i vădită… Ca Alina, care, deşi se deplasează cu dificultate, a câştigat nenumărate bătălii în rugăciune şi nu conteneşte în această lucrare… Ca şi Cătălin, care predică Evanghelia cu atâta putere deşi nu poate să vorbească şi să meargă… Ca mulţi alţii… Da, persoanele cu handicap… Acestea sunt modelele mele!

Totuşi, există un mare număr de persoane care nu vor să vadă şi să recunoască valoarea lor interioară. Drept consecinţă, persoana cu handicap este de prea multe ori supusă discriminării, privirilor indiscrete şi pline de prejudecată, batjocurii, ignoranţei, respingerii şi dispreţului, până acolo încât e considerată nedemnă de a fi numită om, ci accident, anormalitate. Oare câţi dintre cei abili ar putea să trăiască zi de zi într-o realitate atât de cruntă?

Cu toate acestea, viaţa lor – exemplu grăitor – şi  puterea lui Dumnezeu făcută desăvârşită în slăbiciune sunt dovada că Dumnezeu PreaÎnţeleptul nu face greşeli, că Lui nu-I scapă nimic de sub control. Handicapul nu este o eroare, ci este evidenţa Atotputerniciei Divine. Dumnezeu continuă să fie în control chiar şi atunci când nouă ni se pare că au fost trecute limitele normalităţii. Mai mult, în Cuvântul Său, Dumnezeu promite: „El va face dreptate nenorociţilor poporului, va scăpa pe copiii săracului, şi va zdrobi pe asupritor. … Căci el va izbăvi pe săracul care strigă, şi pe nenorocitul care n-are ajutor. Va avea milă de cel nenorocit şi de cel lipsit, şi va scăpa viaţa săracilor; îi va izbăvi de apăsare şi de silă, şi sângele lor va fi scump înaintea lui.” (Psalmul 72: 4, 12 – 14). Încredinţaţi că Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui, alături de Gary, un frate deosebit şi dedicat din Scoţia, am simţit chemarea şi îndemnul lui Dumnezeu de a demara o lucrare care să aibă în vedere pe cei uitaţi şi respinşi de atâţia, dar totuşi iubiţi şi primiţi de Creatorul şi Tatăl lor, Dumnezeu. Teren Comun, aşa cum se numeşte acest proiect, doreşte să pună capăt discriminării persoanelor cu handicap, prin educaţie atât în rândul celor cu dizabilităţi, care trebuie să îşi cunoască drepturile, cât şi în rândul celor valizi, care trebuie să înceapă să privească handicapul din perspectiva lui Dumnezeu. Aşadar, credem din toată inima că El poate aduce schimbare prin acest proiect, atâta timp cât noi, cei care suntem Teren Comun, ne punem deplin la dispoziţia Sa, din dragoste pentru El şi pentru cei pe care El i-a preţuit atât de mult încât a dat totul pentru ei.

Ne rugăm ca Acela care poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi, care a început în noi şi în lume această lucrare să o ducă la bun sfârşit, spre lauda slavei Sale. Numele Lui să fie binecuvântat în veci!

http://terencomun.ro/

http://www.facebook.com/TerenComun

, ,

 1. Lasă un comentariu

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Alătură-te altor 4.975 de urmăritori

 • e v e n i m e n t e :

  ►... CLICK pe imagine

 • Z I A R U L = informaţie pe hârtie

  Evenimentele există. Hunedoara este şi evanghelică.

  Ne lipseşte încă fluidizarea informaţiei, promptitudinea şi lucrul în echipă (un colectiv de redacţie "self-motivated"), spiritul jovial şi curajul de a schimba şabloanele învechite. Ne lipsesc aceste lucruri, nu în sensul că nu le avem, ci în sensul că facem uz de ele mult prea puţin.

  Poate că este vremea să vorbim la trecut! :)

  Doamne ajută!

  Dacă CREZI că locul tău e alături de noi, CONTACTEAZĂ-NE !

  “Good ideas are common - what's uncommon are people who'll work hard enough to bring them about”-A.B.

 • Parteneri

 • de Interes

 • Judeţe Evanghelice

 • Flickr Photos

%d blogeri au apreciat asta: