Hunedoara: GLS 2011 (un pic de feedback)

Summitul Global de Conducere, 25-26 noiembrie 2011

 Dana Sisoev:

Am participat pentru a treia oara la Summitul Global de Conducere, organizat in Hunedoara si gazduit de Biserica Baptista Maranata.  Pe pliant scrie ca e unul din cele mai mari evenimente globale de instruire in conducere, organizat in 75 de tari, 260 de orase, cu peste 100 000 de participanti. Suna pompos, stiu, deja va ganditi la niste tipi bine hraniti care, asezati fiecare pe un soclu, ne explica ce efort au depus ei ca sa ajunga asa de sus si de cate munca si capacitate va trebui sa dam dovada daca vrem sa stam alaturi.  Nu ar fi liderii pe care sa-I urmam, unii dintre noi au rau de inaltime!  Vorbitorii de la aceasta conferinta impresioneaza, intr-adevar, dar prin altceva! Am sa va impartasesc cateva din lucrurile la care am fost provocata sa meditez, lucrurile pe care le-am invatat sau inteles mai clar, deciziile pe care am fost impinsa (da, uneori e nevoie si de asta, sa fim impinsi de la spate) sa le fac.

In primul rand, am apreciat pasiunea, entuziasmul, creativitatea, umorul, vulnerabilitatea si smerenia fiecarui vorbitor. Lacrimile lui Bill Hybels si pasiunea pe care o pune in fiecare discurs, creativitatea si umorul  lui Erwin McManus prin care isi exprima felul unic de a privi viata, claritatea expunerii lui Henry Cloud si pretuirea mare pe care o are pentru Cuvant, vulnerabilitatea lui Wess Stafford cand vorbeste despre sine si emotia cu care vorbeste despre suferinzi, dragostea si linistea ce emana din Maggie Gobran atunci cand vorbeste despre nevrednicia ei si maretia lui Dumnezeu, simplitatea lui John Dickson care vorbeste atat de profund de lucruri stiute dar atat de ignorate, frumoasa expunere a primarului Cory Booker in ce priveste lectiile invatate si formarea lui ca lider, Insufletirea pasionata si convingerea cu care vorbeste Steven Furtick – sunt lucruri care m-au impresionat de-a dreptul. Chiar daca tot ce ar fi zis ei ar fi fost citit de mine dinainte, tot as fi ramas atinsa ascultandu-i, datorita felului in care au expus mesajul si modelului oferit. Dincolo de ceea ce au spus, ei au aratat cum trebuie sa fie un lider!

Totusi, despre ce s-a vorbit? Unele mesaje ne-au oferit repere utile despre cunoasterea oamenilor si modul de abordare a problemelor ce pot apare intr-o organizatie sau comunitate. Este important sa stii cum sa te raportezi la fiecare in parte (sunt trei categorii de oameni: intelepti, nebuni si rai, dupa felul in care Scriptura ii categoriseste), sa identifici o problema la timp si sa ai un plan clar in ce priveste abordarea ei. Alte mesaje ne-au prezentat intr-o lumina noua si creativa pasaje si personaje din Scriptura, fiind vorba in special de Ieremia si Elisei. Unii vorbitori ne-au provocat sa lucram activ la imbunatatirea si schimbarea caracterului nostru, acceptand observatiile si critica, cultivand smerenia, luand atitudine, exprimand compasiune si spirit de sacrificiu. Am fost provocati sa credem ca Dumnezeu va face lucruri mari, sa ne folosim resursele si abilitatile, sa renuntam la tot ce ar impiedica implinirea viziunii noastre, sa ne asumam sarcini dificile si sa raspundem chemarii lui Dumnezeu.

Mi-am luat cateva pietre de aducere aminte de la aceasta intalnire. Steven Furtick spunea ca ar fi vrut sa ne dea fiecaruia cate o lopata, dar costurile nu au putut-o acoperi. Aceasta ar fi avut menirea sa ne aminteasca de mesajul lui Elisei, cand le spunea imparatilor sa sape santuri, gropi, iar Dumnezeu le va umple cu apa. Noi trebuie sa ne facem partea: sa sapam, in pregatirea a ceea ce Dumnezeu urmeaza sa faca! Maine am sa-l rog pe fiul nostru, Natan, sa-mi deseneze o lopata, sau sa-mi faca una din plastilina, vreau sa-mi amintesc acest mesaj cand voi incepe sa-mi pierd rabdarea sau voi gasi plictisitoare si lipsita de noima munca pe care o fac!

O alta piatra de aducere aminte a fost un ciob de vas spart. Se pare ca nu a costat atat de mult, pe acesta chiar l-am primit!  Avea sa ne aminteasca de misiunea dificila a lui  Ieremia. Cu toate ca adesea s-a simtit descurajat si epuizat, el a continuat sa asculte de Dumnezeu si sa-si assume noi riscuri. De fiecare data Ieremia spunea: am s-o fac din nou, vorbeste-mi Doamne! Am fost provocati sa scriem ceva pe acest ciob, o decizie, un gand, o rugaciune. Si mi-a fost greu!  Mi-am asumat candva o sarcina dificila, cand am hotarat sa mergem in Siberia pentru o perioada de zece ani. De o vreme insa imi doresc o viata linistita, sa-mi vad copiii crescand, sa-I privesc pe altii in lucrarea lor si sa ma rog doar pentru ei. Dumnezeu insa m-a facut sa inteleg ca doreste de la mine aceeasi disponibilitate de a face voia Lui, acelasi spirit de sacrificiu si aventura, si chiar si mai mult curaj decat cel pe care l-am aratat candva. M-am impotrivit, dar am scris: Am s-o fac din nou, vorbeste-mi Doamne!

Inca un gand de incheiere: mi-a placut foarte mult ideea de a avea caiete cu schita celor prezentate si de a putea interactiona cu materialul scriind si discutand ideile expuse. Ma gandesc cat de util ar fi ca fiecare predicator sa pregateasca pentru participantii la inchinare un material cu care ei sa interactioneze si in care ar fi provocati sa-si scrie deciziile, evaluarile, progresul. In orice caz, nimeni nu ne impiedica sa luam notite, sa analizam acasa cele invatate si sa ne dam singuri teme aplicative. Ar mai fi multe de spus, dar am citit ceva ce m-a pus pe ganduri: studiile arata ca daca nu actionezi in decurs de trei zile pe baza a ceea ce ai invatat, imformatiile se vor pierde complet. Va las, deci, ca trece timpul, am de sapat!

, , , , , ,

 1. 3 postări din Rețeaua România Evanghelică în Top 100 WP (29.11.2011) « Romania Evanghelica
 2. 11 postări în Top 100 WP (29.11.2011) « Romania Evanghelica
 3. Hunedoara: “Summitul Global de Conducere” Reloaded, 13-14 ianuarie 2012 « Hunedoara Evanghelică

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Alătură-te altor 4.976 de urmăritori

 • e v e n i m e n t e :

  ►... CLICK pe imagine

 • Z I A R U L = informaţie pe hârtie

  Evenimentele există. Hunedoara este şi evanghelică.

  Ne lipseşte încă fluidizarea informaţiei, promptitudinea şi lucrul în echipă (un colectiv de redacţie "self-motivated"), spiritul jovial şi curajul de a schimba şabloanele învechite. Ne lipsesc aceste lucruri, nu în sensul că nu le avem, ci în sensul că facem uz de ele mult prea puţin.

  Poate că este vremea să vorbim la trecut! :)

  Doamne ajută!

  Dacă CREZI că locul tău e alături de noi, CONTACTEAZĂ-NE !

  “Good ideas are common - what's uncommon are people who'll work hard enough to bring them about”-A.B.

 • Parteneri

 • de Interes

 • Judeţe Evanghelice

 • Flickr Photos

%d blogeri au apreciat asta: