Rugăciunea, arma militarilor evanghelici (Şelimbăr, 2011)


 În  zilele de  30 septembrie – 1 şi  2 octombrie, la Centrul Crestin Pacea din Şelimbăr – Sibiu a avut loc cea de-a X-a întâlnire de rugăciune şi părtăşie a credincioşilor evanghelici care, pe lângă calitatea de copii ai Domnului au şi aceeaşi profesie – militari, din „ceata sutaşului Cornelius”.

Reuniţi  sub motto-ul « …să cunoaşteţi dragostea lui Hristos…»(Efes. 3:19), cei 47 de participanţi au avut parte de părtăşia  Domnului  şi de bucuria revederii.

Ca o concluzie a prezentării binecuvântărilor şi a poziţiei creştinului în Hristos, Apostolul Pavel se roagă pentru creştinii din Efes ca aceştia să poată pricepe dimensiunile dragostei Lui (lărgimea, lungimea, adâncimea şi înălţimea) şi să cunoască această dragoste, care este mai presus de orice altă cunoaştere şi care constituie condiţia umplerii cu toată plinătatea lui Dumnezeu, premiza de căpătâi a dobândirii noii identităţi necesare trăirii ca şi creştin, conform Adevărului care este în Isus.

Din acelaşi motiv, cât şi pentru a aprofunda realitatea acestui subiect pentru militarii creştini, ne-am strâns laolaltă pentru a mărturisi unii altora despre dragostea lui Isus Hristos, despre purtarea Lui de grijă, despre harul Său nespus de mare.

Întâlnirea de rugăciune şi părtăşie a fost condusă de fratele pastor şi capelan militar Gabi Gheorghiaş împreună cu fratele col.(r.) Mihai Brumă care pentru încă 2 ani va conduce activităţile militarilor creştini din România.

La părtăşia fraţilor militari s-au alăturat  şi fraţi  din SUA (Barnes Dick- reprezentantul Asociaţiei pentru Educaţie şi Slujire a Militarilor Creştini), din Moldova (Eduard Roşca- preşedintele Asociaţiei Militarilor Creştini Cornelius), din Bulgaria (Grozdan Stoevski-lider regional pentru Europa  Centrală şi de S-E al Organizaţiei  Internaţionale de Slujire în armată şi Valentin din serviciul de pază demnitari).

Apreciem rugăciunile bisericilor locale  pentru  susţinerea pătrunderii Evangheliei în unităţile militare şi teatrele de operaţii.

 Domnul să fie lăudat pentru lucrarea Lui pe care o face cu fraţi dedicaţi pentru lărgirea Împărăţiei Lui !

 Mai multe informaţii privind lucrarea militarilor creştini cât şi modalitatea de contact  găsiţi  la adresa  www.asociatiacornelius.ro.

            Ionuţ Nistor, Biserica Creştină Baptistă Sfânta Treime Deva

, ,

 1. #1 by Ionut Nistor on octombrie 10, 2011 - 19:34

  La intalnirea militarilor crestini a participat si fratele col. (r) Dinca Nastase, reprezentantul politistilor crestini, care a propus ca pe viitor militarii si politistii crestini sa aiba intalniri comune de rugaciune si partasie.

 2. #2 by bolosin florin on octombrie 19, 2011 - 18:38

  fratele col. (r) Dinca , reprezinta…., nu stiu pe cine, pe mine in nici un caz.Eu sunt prin harul Domnului unul dintre polististii crestini nascut din nou prin Domnul Isus, de cate ori am prilejul il marturisesc pe Domnul meu prin trairea , vorbirea si prin faptele mele, pe Domnul Vietii.

 1. Topul postărilor pentru ultimele 30 de zile (august 2012) « Hunedoara Evanghelică

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Alătură-te altor 4.976 de urmăritori

 • e v e n i m e n t e :

  ►... CLICK pe imagine

 • Z I A R U L = informaţie pe hârtie

  Evenimentele există. Hunedoara este şi evanghelică.

  Ne lipseşte încă fluidizarea informaţiei, promptitudinea şi lucrul în echipă (un colectiv de redacţie "self-motivated"), spiritul jovial şi curajul de a schimba şabloanele învechite. Ne lipsesc aceste lucruri, nu în sensul că nu le avem, ci în sensul că facem uz de ele mult prea puţin.

  Poate că este vremea să vorbim la trecut! :)

  Doamne ajută!

  Dacă CREZI că locul tău e alături de noi, CONTACTEAZĂ-NE !

  “Good ideas are common - what's uncommon are people who'll work hard enough to bring them about”-A.B.

 • Parteneri

 • de Interes

 • Judeţe Evanghelice

 • Flickr Photos

%d blogeri au apreciat asta: