Haţeg: Botez la BCB „Betleem”, 14 august 2011

„Este doar o invitație la bucuria bisericii noastre. Mâine dimineață ne vom bucura înaintea Domnului pentru cei 80 de ani care au trecut de la primul botez înfăptuit în orașul Hațeg. Mâine seară 9 persoane îl vor mărturisi pe Domnul Isus ca Mântuitor și Domn în apa botezului.”

http://ambasadorul.wordpress.com/2011/08/13/80-de-ani-de-la-primul-botez/

Anunțuri

, ,

 1. #1 by Blogosfera Crestina on August 15, 2011 - 21:07

  Daca blogul dvs se incadreaza in criterile blogosferei crestine http://blogosferacrestina.blogspot.com/ va rugam sa il inscrieti, spre folosul tuturor.

 2. #2 by Razvan Marian on August 16, 2011 - 11:05

  Ce castigi prin botezul ”pocaitilor”? Iertarea pacatelor? Nu prea cred. Mi se pare ca este o pierdere totala de vreme, intrucat majoritatea celor ce se pocaiesc sunt deja botezati in rit ortodox. Chiar ati avut asa o revelatie, incat v-ati desprins de Biserica Ortodoxa sau faceti totul pt bani? In zilele in care traim, nu exista acea reverie, acea bucurie de a fi alaturi de Domnul, iar voi profitati de asta pt a va atrage cat mai multi adepti.

 3. #3 by Ruben Bucoiu on August 16, 2011 - 12:20

  Nici noi pocaitii (desi termenul e mult prea general si prea vag) nu credem ca prin botez (botezul adultilor, banuiesc ca aia numesti „botezul pocaitilor”) …nu credem ca asa cel botezat „castiga” iertarea pacatelor.

  Pacatele pot fi iertate doar de Cel (sau cel) impotriva caruia au fost savarsite. Banuiesc ca (si) cu asta esti de acord. Asta potrivit revelatiei Sfintelor Scripturi, pe care da, o avem si noi, si o stim si citii si interpreta, e drept ca in unele lucruri diferit de felul in care o citesc si interpreteaza teologii ortodocsi sau catolici. Noi (evanghelicii neoprotestanti) credem ca botezul este un act de ascultare fata de Hristos, o marturie publica a intoarcerii la Dumnezeu, un act simbolic pentru o realitate duhovniceasca. Daca in persoana care se boteaza nu s-a schimbat realitatea duhovniceasca (cu alte cuvinte nu s-a intors la o relatie de impacare cu Dumnezeu), atunci, din pacate, botezul nu ramane decat un act ritualic si nimic mai mult, o „baie” facuta la biserica.

  Banuiesc ca aici nu-si au rostul polemicile, schimbul nostru de comentarii in contradictoriu, decat daca esti cu adevarat interesat de raspunsul meu, si nu-l tratezi cu prejudecata ca „e gresit din start”, insa diferenta cea mai mare intre copilul botezat si adultul botezat este libertatea de alegere, constienta lucrului pe care-l savarseste. Primul e botezat ca asa vor parintii lui, pe cand al doilea alege sa fie botezat.
  Banuiesc ca si cu asta esti de acord.

 4. #4 by MARIN on August 17, 2011 - 12:16

  Prietene Razvan interesanta intrebarea ta :ce castigi prin botez? daca te pocaiesti cu adevarat si apoi te botezi castigi RAIUL .Ca sa „castigi” iadul nu trebuie sa faci nimic.Si sa stii ca nu e botezul pocaitilor ci porunca lui Dumnezeu la fel ca si pocainta care este tot o porunca.Eu te intreb daca te deranjeaza asa de tare pocaitii de ce te bagi in discutiile lor?Nu cumva o parte din tine tanjeste dupa acea bucurie de a fi alaturi de Domnul acea reverie in care tu nu crezi dar pe care ti-ai dori-o?Domnul sa te ajute sa te pocaiesti si sa experimentezi bucuria de a fi copil al Domnului bucurie pe care nu o poti afla prin religie ci prin credinta in DOMNUL ISUS HRISTOS! Fratilor rugati-va pentru acest suflet sa gaseasca calea adevarata

 5. #5 by Sebesul Evanghelic on August 17, 2011 - 18:57

  S-a lansat Sebesul Evanghelic! Daca doriti sa ne promovati, bannerul nostru se gaseste aici !
  http://sebesulevanghelic.blogspot.com/2011/08/lansare-oficiala-sebesul-evanghelic.html

  Dumnezeu sava binecuvanteze !

 6. #6 by Ruben Bucoiu on August 17, 2011 - 20:03

  Marine, nu doar pentru el trebuie sa ne rugam, ci si pentru noi, „sa ne ducem mantuirea pana la capat, cu frica…”, si nu ajunge doar sa ne rugam…

  A spune ca omul odata botezat a castigat raiul, si a nu trai cu perseverenta in ascultare, inseamna a ne pune prea multa incredere in botez, si din cate am citit si inteles eu, botezul nu este o conditie imperioasa a mantuirii cuiva, ci pocainta si credinta in jertfa ispasitoare a lui Hristos.
  Sa nu tragem prea mult jar la o oala, ca riscam sa stingem focul celorlalte.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Alătură-te altor 4.971 de urmăritori

 • e v e n i m e n t e :

  ►... CLICK pe imagine

 • Z I A R U L = informaţie pe hârtie

  Evenimentele există. Hunedoara este şi evanghelică.

  Ne lipseşte încă fluidizarea informaţiei, promptitudinea şi lucrul în echipă (un colectiv de redacţie "self-motivated"), spiritul jovial şi curajul de a schimba şabloanele învechite. Ne lipsesc aceste lucruri, nu în sensul că nu le avem, ci în sensul că facem uz de ele mult prea puţin.

  Poate că este vremea să vorbim la trecut! :)

  Doamne ajută!

  Dacă CREZI că locul tău e alături de noi, CONTACTEAZĂ-NE !

  “Good ideas are common - what's uncommon are people who'll work hard enough to bring them about”-A.B.

 • Parteneri

 • de Interes

 • Judeţe Evanghelice

 • Flickr Photos

%d blogeri au apreciat asta: