Nou: Biserica Baptistă Independentă „Speranţa vie”- Hunedoara

Biserica Baptistă Independentă din Hunedoara „…locul unde Biblia este crezută, practicată şi trăită.”

Bld. Dacia, Bl. G1 parter, Hunedoara
Pastor, Mihai Czentye (e-mail: mihaiczehun@gmail.com)
 

, , , ,

 1. #1 by bolosin florin on februarie 9, 2011 - 19:54

  NU INTALEG, INDEPENDANTA…,DE CE.., SAU DE CINE…,

  • #2 by Hunedoara evanghelică on februarie 10, 2011 - 18:54

   Independenta de Uniunea Bisericilor Baptiste din Romania

  • #3 by bolosin florin on februarie 12, 2011 - 13:54

   -si ce doctrina aveti….,este diferita de cea din Uniunea Baptista…,

 2. #4 by bolosin florin on februarie 12, 2011 - 14:02

  sunt curios ce parere aveti despre Avort, ..
  Multumesc,
  Cu prietenie Florin Bolosin

 3. #5 by Mihai Czentye on februarie 17, 2011 - 18:46

  Îmi pare rău că nu am văzut întrebarea dvs. mai repede. Biserica noastră este independentă, în sensul în care este separată de orice asociere cu alte biserici care au o doctrină și practică diferită. Da, aceasta înseamnă că este separată de bisericile din Uniunea Baptistă din România, dar nu se reduce doar la acestea. Fiind independentă, biserica noastră urmează distinctiva biblică și baptistă a autonomiei bisericii locale, o doctrină extrem de clară în Sfânta Scriptură. Există deosebiri doctrinare și practice importante față de Mărturisirea de credință a bisericilor din UB. Astfel de deosebiri există chiar între bisericile din UB! În ce privește avortul, suntem 100% împotriva lui, ca principiu general. Dătătorul vieții este Dumnezeu iar avortul înseamnă însușirea unei autorități divine, de către om, fără ca aceasta să-i fie dată de Dumnezeu. De asemenea, avortul este ucidere. Mai mult, copiii sunt un dar de la Domnul, deci avortul este batjocorirea unui dar special primit de la Creatorul nostru.
  Sper că am răspuns întrebărilor dvs.
  Multă binecuvântare!
  Pastor Mihai Czentye

 4. #6 by bolosin florin on februarie 19, 2011 - 15:00

  Multumesc.
  Dumnezeu sa va binecuvinteze.
  Cu prietenie robul Domnului Isus
  Florin Bolosin

 5. #7 by iacob amalia on martie 19, 2011 - 17:31

  am o intrebare eu sunt din biserica carismatica dar mias dori sa particip la slujba din biserica dvs binenteles daca pot sa iau si cina tot acolo va rog sa imi spuneti

 6. #8 by Mihai Czentye on martie 20, 2011 - 20:23

  Draga Amalia,
  Oricine este binevenit in adunarea noastra. Duminica de la 10:00 si 18:00 ne strangem pentru inchinare si predicarea Cuvantului lui Dumnezeu. Asadar, te asteptam. Cat despre Cina Domnului, aceasta este o ordonanta pe care Cristos a lasat-o pentru biserica locala, deci ar trebui sa participi la Cina in biserica in care esti membra. Noi primim la Cina Domnului doar pe membrii nostri si pe cei care fac parte din biserici care au aceeasi doctrina cu a noastra. Asteptam cu interes vizita ta. O saptamana binecuvantata!
  Pastor, Mihai Czentye

 7. #9 by bolosin florin on noiembrie 3, 2011 - 21:22

  Noi primim la Cina Domnului doar pe membrii nostri si pe cei care fac parte din biserici care au aceeasi doctrina cu a noastra.Pastor, Mihai Czentye.

  Aceasta afirmatie nu credeti ca este in afara Bibliei?.Sau poate dvs. credeti ca doar cei care sunt in aceeasi doctrina cu dvs. sunt copiii Domnului?…,O saptamana binecuvantata!
  Cu prietenie,
  Florin Bolosin

 8. #10 by Mihai Czentye on noiembrie 4, 2011 - 17:19

  Cina Domnului este una dintre ordonantele sau randuielile date de Cristos Insusi adunarii locale de credinciosi. In adunarea locala de credinciosi toti membrii ei sunt uniti prin credinta si practica lor comuna fundamentata pe Cuvantul lui Dumnezeu. Asadar, exista unitate doctrinara, aceasta unitate in adevar fiind cea care face posibila unitatea partasiei, inclusiv la Cina Domnului. Oricine are aceeasi doctrina si practica cu a noastra este bine primit in partasie cu noi, inclusiv la Cina Domnului. Din moment ce partasia este conditionata de unitatea in adevar, o persoana care nu are aceeasi pozitie doctrinara cu noi nu are cum sa aiba partasie cu noi, inclusiv la Cina Domnului. Deci, raspunsul pe care l-am dat acum aproape 8 luni, cu amabilitate si sinceritate, nu este in afara Bibliei. De fapt, el este clar, daca este citit in context. Pe de alta parte, noi respectam pe cei care au convingeri sau practici diferite de ale noastre.

  Cat priveste a doua intrebare, nu vreau sa cred ca ati fost rau intentionat in felul in care ati pus-o, mai ales ca ati adaugat „cu prietenie”. Mantuirea este a Domnului, nu a mea sau a altcuiva. Singurul lucru care trebuei remarcat este ca ea vine prin auzire, iar cel care vorbeste trebuie sa spuna Evanghelia adevarata. Numai prin Evanghelia adevarata lucreaza Duhul Sfant convingerea care duce la pocainta si credinta salvatoare in Cristos.

  Daca-mi mai permiteti un lucru. Cei salvati trebuie sa dovedeasca ca sunt ai lui Dumnezeu in orice situatie, inclusiv pe bloguri. Sunt gata sa accept observatii, critici sau intrebari, daca ele sunt „lansate” cu buna vointa si respect. Nici eu si nici cei din adunarea noastra nu suntem perfecti, dar suntem de partea adevarului biblic si a integritatii morale si spirituale.

  Doresc oricui citeste aceste randuri adevarate binecuvantari care vin de sus de la Dumnezeul neschimbator.

  Cu respect,
  Mihai Czentye
  pastor, Speranta Vie – Hunedoara

 9. #11 by Ruben Bucoiu on noiembrie 5, 2011 - 19:00

  🙂 Cine se „impartaseste” se face partas, nu? La urma urmei nimeni nu cunoaste motivatiile sau atitudinea inimii omului care intinde mana, decat omul in cauza… asa ca de ce si cu ce drept l-am opri sa o faca?
  Intervin si eu in dialogul vostru 🙂

 10. #12 by Mihai Czentye on noiembrie 6, 2011 - 05:41

  Ruben,

  Ce spui tu este o tema cu totul diferita de cea discutata anterior. Nimeni nu judeca pe cei din biserica locala care participa la Cina. Cel putin nu are dreptul sa faca asta. Suntem chemati sa ne judecam singuri. Insa, ideea care pare sa nu se inteleaga este ca Cina Domnului a fost data pentru partasia bisericii locale. Intr-o biserica locala sanatoasa, toti membrii ei au aceeasi doctrina si aceleasi principii si standarde practice. Cum as putea sa incurajez pe cineva sa participe la Cina cand stiu ca doctrina lui despre mantuire nu este cea biblica? Sau doctrina despre Cristos este gresita? Sau practicile bisericii lui nu sunt biblice? Eu, ca pastor, sunt chemat sa iau aceasta decizie fiind responsabil pentru hranirea biblica si protectia membrilor adunarii din care fac parte. Desigur, este importanta atitudinea cu care o fac. Eu explic de fiecare data aceste lucruri, iar atunci cand vine vorba de impartirea elementelor Cinei, daca, sa spunem, unul care nu e membru in adunarea noastra, intinde mana sa ia, nu-l opresc. La urma urmei, daca nu a inteles implicatiile, oricum nu se acorda har prin Cina, iar daca a inteles, eventualele consecinte (vezi 1 Corinteni 11) sunt alegerea lui.
  Nu, Dumnezeu nu ne-a facut judecatori ai inimilor, dar ne-a dat responsabilitatea discernamantului spiritual.

  Cu respect,
  Mihai Czentye
  pastor, Speranta Vie – Hunedoara

 11. #13 by emi on noiembrie 6, 2011 - 09:26

  Ce spui tu Mihai in ultima explicatie este, inteleg eu, ca nimeni nu va fi bine primit la masa in casa ta pentru ca nu face parte din familia ta, sau, lucru grav dupa spesele tale, ar putea sa nu fie de aceleasi conceptii si doctrine cu familia. Daca vei cauta de fiecare data sa iei masa cu cineva de aceeasi parere cu tine, asteapta-te de multe ori ca sa mananci singur.

 12. #14 by bolosin florin on noiembrie 6, 2011 - 11:52

  Asadar, exista unitate doctrinara, aceasta unitate in adevar fiind cea care face posibila unitatea partasiei, inclusiv la Cina Domnului. Oricine are aceeasi doctrina si practica cu a noastra este bine primit in partasie cu noi, inclusiv la Cina Domnului.
  Cu respect,
  Mihai Czentye
  pastor, Speranta Vie – Hunedoara

  Eu cred ca exista o singura Credinta, un singur Botez si un singur Domn.Doctrine sunt multe dar Domnul isus este singura solutie oferita de Dumnezeu pentru mantuirea noastra. Cine are in inima lui pe Domnul Isus este salvat. Nu doctrina salveaza, iarta si libereaza ci credinta in Domnul Isus Hristos. Sunt surprins ca conditionati partasia frateasca si Cina Domnului cu aderarea la miscarea dvs.Nu detineti nicidecum dvs.cheia cerului ea se afla la Domnul Isus, va incurajez sa-L primiti in viata dvs. si sa raspanditi in jurul dvs. dragoste si respect pentru frafii in Domnul .
  Dumnezeu sa va binecuvinteze cu dragoste cred ca aveti mare nevoie
  Cu pretuire Florin Bolosin.

 13. #15 by Ruben Bucoiu on noiembrie 6, 2011 - 21:06

  @ Emi
  pai ce, despre masa de seara (adica cina) vorbim noi aici? 🙂

 14. #16 by Ruben Bucoiu on noiembrie 6, 2011 - 21:08

  @ Florin B.
  parerea mea este ca va pripiti (putin) tragand asa repede concluziile 🙂

 15. #17 by emi on noiembrie 6, 2011 - 21:52

  Evident ca nu. Sau nu? Faceam doar o asemanare. O fi deplasata crezi?

 16. #18 by bolosin florin on noiembrie 7, 2011 - 14:54

  Eu cred ca noi trebuie sa avem dragoste unii pentru altii, cine nu iubeste nu a cunoscut pe Dumnezeu . Dumnezeu ne-a dat dreptul sa ne numim copii sai prin credinta in Domnul Isus, Acum daca eu sunt membtru in Cltul Baptist si nu in miscarea independenta a nu stiu cui sa insemne ca nu interpretez bine Scripura sau ca nu sunt copilul Domnului?..,fratilor eu ced ca trebuie sa ne revenim daca avem pe Domnul Isus in inima noastra si traim cu El in fiecare clipa avem cu siguranta Viata, daca nu …,putem sa fim scrisi in indiferent ce cult nu avem Viata. Dumnezeu ne cheama la partsie Sfanta si la dragoste. Domnul sa ne ajute sa fim lumina in intuneric.
  Florin Bolosin

 17. #19 by rasai on decembrie 12, 2012 - 18:44

  nu mai ispititi pe parintele Czentye cu tot felul de intrebari fara rost.cina nu are nimic mistic in ea ca sa trebuiasca neaparat sa o iei ori de unde ori cu cine.ca sa aibe valoare pentru tine trebuie 2 lucruri sa le ai in viata ta: 1 unire cu Hristos
  2.unitate cu cei ce participa,partasie cu fratii in aceasi doctrina,etc.daca nu-i cunosti si ei nu te cunosc semnificatia painii frante din care ramane intreaga atata timp cat fratii sant impreuna,nu mai exista

 1. Topul postărilor pentru ultimele 30 de zile (august 2012) « Hunedoara Evanghelică

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Alătură-te altor 4.975 de urmăritori

 • e v e n i m e n t e :

  ►... CLICK pe imagine

 • Z I A R U L = informaţie pe hârtie

  Evenimentele există. Hunedoara este şi evanghelică.

  Ne lipseşte încă fluidizarea informaţiei, promptitudinea şi lucrul în echipă (un colectiv de redacţie "self-motivated"), spiritul jovial şi curajul de a schimba şabloanele învechite. Ne lipsesc aceste lucruri, nu în sensul că nu le avem, ci în sensul că facem uz de ele mult prea puţin.

  Poate că este vremea să vorbim la trecut! :)

  Doamne ajută!

  Dacă CREZI că locul tău e alături de noi, CONTACTEAZĂ-NE !

  “Good ideas are common - what's uncommon are people who'll work hard enough to bring them about”-A.B.

 • Parteneri

 • de Interes

 • Judeţe Evanghelice

 • Flickr Photos

%d blogeri au apreciat asta: