„Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă.”

2 Ianuarie

-„Caci, daca este cineva în Hristos, este o faptura (Sau: zidire.) noua. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi.” 2 Corinteni 5: 17 –

Astazi as dori sa îti vorbesc despre pocainta. Multi oameni, si uneori chiar si crestinii, înteleg si percep gresit aceasta atitudine a inimii.

În primul rînd, pocainta nu înseamna remuscare. Remuscare înseamna sa îti para pur si simplu rau pentru pacatul tau. Multor oameni le pare rau doar pentru faptul ca au fost descoperiti. Chiar si tînarul bogat era întristat atunci cînd a decis sa nu îl urmeze pe Domnul Isus. Avea un sentiment de remuscare…dar nu de cainta.

În al doilea rînd, pocainta nu înseamna regret. Regretul e acel moment în care ti-ai dori ca un lucru sa nu se fi întîmplat. E asemenea lui Pilat, care desi stia ca Domnul Isus este fara de vina, s-a spalat pe mîini, simtindu-se plin de remuscare. Si cu toate acestea, s-a facut vinovat de sîngele Domnului Isus Hristos. Asadar, pocainta nu înseamna regret.

În al treilea rînd, pocainta nu înseamna a rezolva. Cu totii stim în ce constau promisiunile facute la trecerea dintre ani: sa facem lucrurile mai bine în noul an si sa fim mai buni. Rezolvarea problemelor si restaurarea noastra nu implica pocainta adevarata.

Adevarata pocainta implica o schimbare a mintii. O schimbare a mintii în ceea ce priveste pacatul din viata ta, o schimbare a perceptiei asupra propriei tale persoane si asupra Domnului Isus Hristos. Adevarata pocainta e atunci cînd ne întoarcem la Domnul Isus si îl primim în vietile noastre. În aceasta situatie ni se vor schimba sensul vietii noastre si sentimentele noastre.

Pocainta e a transformare radicala a inimii tale, o despartire de pacatul pe care îl infaptuiesti si o redirectionare a sensului vietii tale spre Mîntuitorul Isus Hristos. Asa ca, daca astazi simti ca esti prins în capcana pacatului, te îndemn sa te grabesti sa te pocaiesti. Bineînteles ca este usor sa simti remuscare, regret si sa încerci sa rezolvi cumva problema pacatului din viata ta. Dar adevarata transformare va veni numai atunci cînd te vei pocai cu adevarat!

ÎNTOARCE-TE LA DOMNUL ISUS HRISTOS, DESPARTINDU-TE DE PACAT. VEI AFLA ASTFEL O VIATA PLINA DE SPERANTA, DRAGOSTE SI O TRANSFORMARE COMPLETA A INMII TALE!


, , , , ,

 1. Topul postărilor pentru ultimele 30 de zile (august 2012) « Hunedoara Evanghelică

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Alătură-te altor 4.975 de urmăritori

 • e v e n i m e n t e :

  ►... CLICK pe imagine

 • Z I A R U L = informaţie pe hârtie

  Evenimentele există. Hunedoara este şi evanghelică.

  Ne lipseşte încă fluidizarea informaţiei, promptitudinea şi lucrul în echipă (un colectiv de redacţie "self-motivated"), spiritul jovial şi curajul de a schimba şabloanele învechite. Ne lipsesc aceste lucruri, nu în sensul că nu le avem, ci în sensul că facem uz de ele mult prea puţin.

  Poate că este vremea să vorbim la trecut! :)

  Doamne ajută!

  Dacă CREZI că locul tău e alături de noi, CONTACTEAZĂ-NE !

  “Good ideas are common - what's uncommon are people who'll work hard enough to bring them about”-A.B.

 • Parteneri

 • de Interes

 • Judeţe Evanghelice

 • Flickr Photos

%d blogeri au apreciat asta: