Vreau să mă pocăiesc, ce să fac?

M-am uitat şi eu (ca toţi bloggerii bănuiesc) cum ajung oamenii pe “Hunedoara Evanghelică”, ce caută pe Google, ce linkuri accesează.

De data asta una dintre căutări a fost “Vreau să mă pocăiesc, ce să fac?”, şi din păcate am constatat că “răspunsul” pe care l-a găsit (respectivul căutător) pe Hd.Evanghelică e doar un număr de păreri personale (eronate mai mult sau mai puţin) găsite la rândul meu undeva pe un forum.

Sunt rari astăzi oamenii care vor  să se pocăiască (înaintea lui Dumnezeu, nu să îşi schimbe neapărat religia, chiar dacă pocăinţa înseamnă schimbare) şi în parte se întâmplă aşa din pricina condiției noastre de răzvrătire constantă, cum scrie în Romani 2:5 „Dar, cu împietrirea inimii tale, care nu vrea să se pocăiască, îţi aduni o comoară de mânie pentru ziua mâniei şi a arătării dreptei judecăţi a lui Dumnezeu”, și în parte pentru că nu primesc din partea “pocăiţilor” un răspuns articulat, o soluţie clară la întrebarea “Ce să fac?”

Atunci când Petru a fost întrebat, el a răspuns aşa:

„Dupa ce au auzit aceste cuvinte, ei au ramas strapunsi în inima, si au zis lui Petru si celorlalti apostoli: „Fratilor, ce sa facem?”„Pocaiti-va”, le-a zis Petru, „si fiecare din voi sa fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfîntului Duh. Caci fagaduinta aceasta este pentru voi, pentru copiii vostri, si pentru toti cei ce sînt departe acum, în oricît de mare numar îi va chema Domnul, Dumnezeul nostru.” Si, cu multe alte cuvinte, marturisea, îi îndemna, si zicea: „Mîntuiti-va din mijlocul acestui neam ticalos.”” (Faptele Apostolilor 2: 37-40)

Atunci cand apostolul Pavel a fost întrebat, răspunsul lui a fost asemănător:

„Atunci temnicerul a cerut o lumină, a sărit înlăuntru, s-a aruncat la picioarele lui Pavel şi a lui Sila, i-a scos afară şi le-a zis: „Domnilor, ce trebuie să fac ca să fiu mantuit?” Pavel şi Sila i-au răspuns: „Crede în Domnul Isus, si vei fi mantuit tu şi casa ta.” Şi i-au vestit Cuvantul Domnului, atat lui cat şi tuturor celor din casa lui.” (Faptele Apostolilor 16: 29-32)

Indiferent cum sună, răspunsul la întrebarea Ce trebuie să fac ca să mă pocăiesc? este: Pocăieşte-te!

, , , , ,

 1. #1 by iulian on martie 22, 2010 - 07:53

  eu nu sunt baptist..sunt penticostal lamembru la biserica din Plopeni..o sa vorbesc eu cu el mai multe lucvruri,adevarul e ca cam naspa e de vb pe mess..poate o sa ma intalnesc cu el daca o sa vrea..

 2. #2 by calatorru on februarie 14, 2011 - 19:30

  De data asta stau in cumpana daca sa mai raspund sau nu, totusi ati facut prea multe afirmatii in ultima scriere, si poate altii care mai citesc pe aici trag repede concluzia ca exact asa stau lucrurile cum le scrieti dvs, si nu-i chiar asa!

  Pot folosi si pronumele de politete, nu mi-e greu deloc. Deci, domnule Totel, frate Totel va rog sa nu va „ambalati” si cum scriam mai sus va rog sa nu trageti concluzii pripite si nici sa ma faceti „troaca de porci”, mai nou sa ne faceti, si pe mine (Ruben) si pe Emi.

  In primul rand nu „tot vorbim” despre anonimat, asa cum scrieti dvs, el a fost pomenit in comentariu lui Emi.

  In al 2-lea rand Hunedoara evanghelica nu este un blog anonim, nici macar sub pseudonim, va rog sa va uitati la pagina „About” – e adevarat ca cele mai multe din comentarii sunt scrise de mine sub pseudonimul „calatorru” tocmai ca sa nu existe confuzia ca ar scrie mai multi aici la Hd.ev, iar omul sa nu stie cu cine vorbeste. „Calatorru” este blogul meu personal (Ruben Bucoiu) care cuprinde doar cele scrise de mine, spre deosebire de blogul asta de aici care functioneaza prin colaborare (cel putin in ce privesc informatiile despre ce se intampla in bisericile evanghelice din jud. Hunedoara).

  In al 3-lea rand nu-i deloc frumos din partea dvs. sa apelati la acuzatii personale si la etichetari. Am citit si eu vorbele Dl. Isus din Matei 7, insa ele puse aici, indreptate impotriva mea (si a lui Emi se pare) ce sa insemne? ca dvs aveti „lucrurile sfinte” si „margaritarele” iar eu/noi suntem „cainii” si „porcii”? Fie si asa cum ziceti… totusi,

  In al 4-lea rand nu cred ca sunteti deloc in postura, nici in masura sa spuneti cat sau ce sunt eu/noi in stare sa „inteleg si sa pricep” si nici nu cred ca v-am batjocorit, nici nu m-am purtat ca un mistocar, asa cum scrieti, si nici nu iau „in ras Cuvantul lui Dumnezeu si pe semenii mei” si nici copil nu mai sunt.

  Nu ar trebui deloc sa dau detalii despre varsta mea, totusi vad ca e necesar. Am 32 de ani, iar daca dvs aveti cu cateva zeci de ani mai mult decat mine, asta nu va face pe dvs cel care „mananca bucate tari” iar pe mine copilul care „bea laptic din sticla” – stiu desigur ca va referiti la metaforele invataturilor Scripturii, despre care le scrie Pavel celor din Corint.

  Atunci cand Dl. Isus a primit o palma a zis asa „Daca am vorbit rau, arata ce am vorbit rau, dar daca am vorbit bine de ce ma bati?”

  Ma vad nevoit sa intreb ceva asemanator, desi, desigur situatia nu e asemanatoare. Pentru ce, din ce motiv v-ati simtit batjocorit? ca am „indraznit” sa completez cele scrise de dvs, sa echilibrez balanta intre predestinare si liber arbitru? Sau ca am „indraznit” sa nu fiu intrutotul de acord cu ce ati scris vizavi de subiectul „pocainta” – ca de acolo am pornit ?

  Apai va readuc aminte ca dupa cum dvs stiti sa cititi, tot asa si eu, si dupa cum dvs sunteti in stare sa ganditi tot asa si eu, ba mai mult, dupa cum scria apostolul Pavel, dupa cum e posibil ca dvs sa aveti Duhul Domnului, tot asa si eu. (nu insinuez si nu indraznesc sa zic ca nu l-ati avea, dar de ce sa fac afirmatii despre lucruri pe care nu le cunosc?)

  Sa stiti ca nu sunteti singurul care ramane cu „o impresie deloc imbucuratoare” – impresia e reciproca, mai ales ca vad acum aici, in cazul de fata, ce am vazut de multe ori in schimbul de comentarii online: discutie deviata de la subiect la persoana – anatemizarea celui care indrazneste sa intrebe, sa contrazica, sa puna sub semnul indoielii sau sa completeze punctul/punctele de vedere.

  Cat despre teama de a iesi pe strada, chiar de ati fi in Hunedoara, sau s-ar intampla sa fim in acelasi oras, n-aveti teama! O spun fara nici un pic de ironie si din toata inima.

 3. #3 by banu789 on aprilie 18, 2015 - 11:08

  Majoritatea commentariilor pe care le-am citit pe mai multe pagini…rad cand aud de pocaiti, nu te obliga nimeni sa te pocaiesti indiferent la ce biserica te duci, daca nu te duci la biserica nu ai cunostinta despre cuvantul lui Dumnezeu, pocainta nu ti-o daruieste nici preot sau pastor ei doar iti vb despre cuvant, restul depinde de cat de mare e credinta fiecaruia, nimeni nu se pocaieste doar daca a gustat din bunatatea Domnului, si a simtit prezenta Lui.

 1. Topul postărilor pentru luna mai 2012 « Hunedoara Evanghelică
 2. Topul postărilor pentru ultimele 30 de zile (august 2012) « Hunedoara Evanghelică

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

  Alătură-te altor 4.976 de urmăritori

 • e v e n i m e n t e :

  ►... CLICK pe imagine

 • Z I A R U L = informaţie pe hârtie

  Evenimentele există. Hunedoara este şi evanghelică.

  Ne lipseşte încă fluidizarea informaţiei, promptitudinea şi lucrul în echipă (un colectiv de redacţie "self-motivated"), spiritul jovial şi curajul de a schimba şabloanele învechite. Ne lipsesc aceste lucruri, nu în sensul că nu le avem, ci în sensul că facem uz de ele mult prea puţin.

  Poate că este vremea să vorbim la trecut! :)

  Doamne ajută!

  Dacă CREZI că locul tău e alături de noi, CONTACTEAZĂ-NE !

  “Good ideas are common - what's uncommon are people who'll work hard enough to bring them about”-A.B.

 • Parteneri

 • de Interes

 • Judeţe Evanghelice

 • Flickr Photos

%d blogeri au apreciat asta: